x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ester Peony a strălucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

Ester Peony a strălucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Mai 2019   •   21:14
Ester Peony a strălucit On „THIS” Sunday la Ceremonia de deschidere a Eurovision 2019

Ediția cu numărul 64 Eurovision Song Contest a fost deschisă oficial duminică, 12 mai, cu defilarea delegațiilor și recepția organizată la Charles Bronfman Auditorium din Tel Aviv.

Îmbrăcați în ținute elegante, optimiști și cu zâmbetul pe buze, artiștii noștri, alături de reprezentanții celorlalte 40 de țări participante la Eurovision, au defilat prin fața jurnaliștilor, fanilor și a tuturor curioșilor care s-au strâns duminică seară în Piața Habima.

Dacă anul trecut, în Portugalia, covorul pe care au pășit artiștii a avut culoarea albastră, organizatorii din Israel au preferat-o pe cea portocalie, o premieră în istoria concursului.

Îmbrăcată într-o superbă rochie albă, Ester Peony a acordat numeroase interviuri jurnaliștilor și a făcut poze cu sutele de fani prezenți la ceremonie pe parcursul traseului de peste 120 de metri.

Ester a fost însoțită pe covorul portocaliu de Alex Șerbu, producătorul muzical „On a Sunday” și de ceilalți artiști care urcă, alături de ei, pe scenă – backing vocals și dansatorii-, delegația României fiind condusă de Smaranda Vornicu-Shalit.

„Drumul spre scena Eurovision trece pe aici, la covorul portocaliu, o defilare pe care nu o voi uita niciodată. Am fost înconjurați de fani, jurnaliști, prieteni ai Eurovision care ne-au îmbrățișat cu simpatie și căldură înainte de emoțiile concursului. Spiritul Eurovision s-a descătușat aici, în Tel Aviv, unde mă simt, deja, ca acasă”, a declarat Ester Peony, vizibil emoționată după experiența de pe covorul portocaliu.

Delegația noastră a avut numărul 25 în ordinea intrării pe covor, iar interesul pe care l-a stârnit în rândul jurnaliștilor prezenți la eveniment a fost uriaș, după cele două repetiții impresionante susținute zilele trecute pe scena Eurovision.

Ester Peony, reprezentanta noastră la ediția din acest an cu piesa „On a Sunday”, va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2019 de la Tel Aviv, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+.

Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanta României, va avea loc pe 16 mai, iar Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 18 mai.

 

Foto: Dana Tamari

×