x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Folclor simfonic la Filarmonica Sibiu de Ziua Națională

Folclor simfonic la Filarmonica Sibiu de Ziua Națională

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Noi 2020   •   11:56
Folclor simfonic la Filarmonica Sibiu de Ziua Națională

Un program alcătuit 100% din adaptări simfonice ale unor piese tradiționale româneşti va putea fi urmărit în direct de Ziua Naţională a României.

Alături de muzicienii Filarmonicii Sibiu, dirijați de Simona Strungaru, pe scenă vor urca două soliste cu voci spectaculoase şi apariții fermecătoare: Irina Sârbu şi Elena Dediu. Concertul va fi transmis în direct pe canalul de youtube şi pagina de facebook a instituţiei, cu începere de la ora 19.

După spectaculosul concert al orchestrei sibiene de la Ateneul Român, dedicat Zilei Naţionale în anul 2019, anul acesta, ritmurile tradiționale românești se adaptează unui ansamlu care respectă regulile de distanțare, în Stațiunea Muzicală Brukenthal. Conceptul, intitulat generic „Tribut Maria Tănase”, o are în prim-plan pe solista îndrăgostită de jazz, Irina Sârbu.  „Bun îi vinul ghiurghiuliu”, „Butelcuţa me”, „Mărie şi Mărioara”, „Un ţigan avea o casă” sau „Mă dusei să trec la Olt” sunt doar câteva dintre lucrările cu care publicul se va întâlni  online în cadrul acestui concert extraordinar.

Inedita „Suita simfonică în stil românesc” de Simona Strungaru va completa programul serii. Pentru această lucrare a fost invitată, în premieră la Sibiu, soprana Elena Dediu.  Alături de cele trei invitate, ne vom bucura de prezența pe scenă a muzicienilor din Orchestra Simfonică a Filarmonicii Sibiu.

Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu pe canalul de youtube, pagina de facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu, marţi 1 decembrie 2020, cu începere de la ora 19.

 

 

×