x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Jean-Michel Jarre promite un concert unicat la Cluj-Napoca

Jean-Michel Jarre promite un concert unicat la Cluj-Napoca

06 Oct 2016   •   18:57
Jean-Michel Jarre promite un concert unicat la Cluj-Napoca

Pionierul muzicii electronice, Jean-Michel Jarre, spune că iubeşte sufletul românesc şi că are o relaţie specială cu România, motiv pentru care va reveni în ţara noastră, la Cluj, într-o producţie unică pentru publicul românesc.

'Iubesc sufletul românesc. Stilul latin ne apropie, la fel şi modul excentric şi nebunesc de a privi viaţa. Am avut dintotdeauna o relaţie specială cu România. Primul meu publisher a fost român, iar când a început succesul meu internaţional, una din primele ţări care a reacţionat extrem de pozitiv a fost România', a declarat, într-un comunicat de presă, Jean-Michel Jarre.

El va ajunge la Cluj-Napoca pe 11 noiembrie, 'cu o producţie unică, pe care publicul din România nu a mai văzut-o vreodată într-un spectacol de interior'.

'Este pentru prima dată când Jean-Michel Jarre va susţine un concert la Cluj-Napoca, după 2 concerte la Bucureşti în 2008, respectiv 2011. Concertul de la Cluj face parte din turneul mondial 'Electronica' care va avea startul în luna octombrie în Anglia. Al doilea volum al albumului 'Electronica 2: The Heart of Noise', a fost lansat în primăvara acestui an prin Sony Music International. El vine în continuarea aclamatului prim volum, intitulat 'The Time Machine', şi dispune de o serie întreagă de colaborări cu artişti celebri, precum Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper and Christophe, pe care Jarre i-a ales în mod special pentru a desăvârşi proiectul acestui album constituit din două volume', se arată în comunicatul organizatorilor evenimentului
.
Potrivit artistului, producţia de la Cluj va beneficia de un decor tridimensional.

'Am făcut de multe ori, ceea ce unii ar numi proiecte nebuneşti, iar cel mai nou este la fel de nebunesc: am încercat să creez un decor extraordinar, tridimensional, dar fără ochelari speciali. Am considerat mereu că, în momentul în care un muzician îşi creează spectacolul, el trebuie să-şi invite audienţa într-o imersiune totală în sentimente, sunete şi muzică, dar şi în efecte vizuale. Abia aştept să împărtăşesc cu voi spectacolul, care va fi un show minunat', a mai declarat Jean-Michel Jarre.

El a debutat la mijlocul anilor '70, iar succesul l-a cunoscut în anul 1976, când a lansat albumul 'Oxygene'.

'Cu renumitele sale concerte de mărimea unui oraş întreg, Jarre a stabilit recorduri mondiale Guinness pe tot mapamondul, inclusiv unul pentru o audienţă de 2,5 milioane de fani, organizat în faţa La Défense, Paris, urmând ca imediat după aceea, tot el să îşi depăşească propriul record în Moscova, când pentru cea de-a 850-a aniversare a oraşului, Jean-Michel Jarre a susţinut un concert pentru un număr impresionant de 3,5 milioane de fani', se mai arată în comunicatul citat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Jean-Michel Jarre