x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Julio Iglesias, recompensat cu Lifetime Achievement Award pentru întreaga carieră

Julio Iglesias, recompensat cu Lifetime Achievement Award pentru întreaga carieră

12 Mai 2019   •   16:05
Julio Iglesias, recompensat cu Lifetime Achievement Award pentru întreaga carieră

Cântăreţul spaniol Julio Iglesias a primit un premiu onorific Grammy în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră acordat la o gală organizată sâmbătă seară de Academia Naţională a Artelor şi Ştiinţelor de Înregistrări din SUA, relatează EFE.

Julio Iglesias, unul dintre artiştii hispanici cei mai cunoscuţi şi influenţi din istorie, nu a putut asista la eveniment dar a trimis un mesaj video în care mulţumeşte pentru acest Lifetime Achievement Award, distincţie ce aduce un omagiu interpreţilor care şi-au adus o contribuţie importantă lumii muzicii.

"Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. Mulţumesc din suflet tuturor membrilor Recording Academy pentru acest omagiu preţios", a spus Julio Iglesias în mesajul său înregistrat. 

"Nu m-am născut să fiu muzician. M-am născut să joc fotbal (...) Brusc am avut un accident tragic şi am rămas paraplegic. Atunci mi-au dat o chitară, iar această chitară mi-a schimbat complet viaţa", a spus el referindu-se la cariera sa care a început în anii 60.

Tenorul portorican Fernando Varela a fost cel care a prezentat pe scenă momente din cariera lui Iglesias şi a interpretat cu mare emoţie cântecele 'Bésame mucho' şi 'Caruso'.

Într-un interviu acordat în decembrie agenţiei EFE, când s-a anunţat că va primi acest premiu atât de special, cântăreţul spaniol cel mai universal s-a considerat "un combatant al vieţii de la început până la sfârşit". "Este ultimul lucru la care mă aşteptam. Este un premiu care mă onorează nespus, un omagiu care va rămâne o amintire de neşters în viaţa mea".

Julio Iglesias este unul dintre artiştii aleşi anul acesta de Recording Academy pentru distincţiile Lifetime Achievement Award care au recompensat şi alţi artişti şi trupe legendare, precum Black Sabbath, George Clinton, Parliament-Funkadelic, Billy Eckstine, Donny Hathaway, Sam & Dave şi Dionne Warwick.

Sub titlul "Omagiu Grammy legendelor muzicii", evenimentul a fost transmis de canalul PBS într-o ceremonie desfăşurată într-unul din locurile cele mai emblematice din Los Angeles, Dolby Theatre, unde se celebrează anual premiile Oscar.

AGERPRES

×