x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Led Zeppelin, concertul din 2007 pe CD, DVD şi Blu- ray

Led Zeppelin, concertul din 2007 pe CD, DVD şi Blu- ray

de Alex Revenco    |    13 Sep 2012   •   19:31

Dupa ce RBTF postul de radio belgian, de rock clasic, a lansat, in premiera, stirea, Gordon Smart de la 'The Sun' a confirmat ca, inainte de Craciun, topurile din Marea Britanie vor fi, din nou, luate cu asalt de legandarul grup Led Zeppelin. Astfel, inregistrarea (audio- video) a concertului din decembrie 2007- sustinut de Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones si Jason (fiul lui John) Bonham- urmeaza sa apara pe 22 noiembrie pe CD, DVD si Blue- ray.

AHMET ERTEGUN
Dupa cum se stie, atunci, cei patru au cantat la O2 din Londra, in fata a 22 de mii de spectatori selectati- prin tragere la sorti- din 22 de milioane de cereri. A fost un concert tribut, adus memoriei lui Ahmet Ertegun, fostul presedinte si fondator al casei de discuri Atlantic, unde au aparut toate albumele originale Led Zeppelin. Potrivit lui Peter Mensch (managerul lui Page) materialul inregistrat in concertul din 2007 va fi produs si mixat de faimosul Alan Moulder (Depeche Mode, Placebo, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins etc.)

Discuri pentru player
Alexandru Andries **** James Taylor. Cu acest nou album, unul dintre cei mari cantautori americani este omagiat de cel mai prolific cantautor al Romaniei. Dupa Bob Dylan si Beatles, CD-ul de fata, editat de A&A Records, este al treilea material tribut, realizat de Andries, versurile lui Taylor fiind traduse in limba romana. Este un disc ceva mai acustic ca de obicei, cu percutii in loc de tobe.

Steve Vai **** The Story of Light. Iata ce spune Vai: 'Daca asculti The Story Of Light este un simplu album. Fiecare piesa prezinta un personaj din poveste, insa nu sunt in ordinea corecta. Partea a treia a trilogiei, pe care o voi lansa candva in viitor, va explica totul. Voi lansa un box set cu 3 CD-uri, unde piesele vor avea ordinea corecta iar povestea o sa curga legat si clar.'

Antony and the Johnsons *** Cut the World. Grupul prezinta muzica lui Antony Hegarty, realizata in colaborare cu diversi artisti ca Julia Kent, Parker Kindred sau Thoma Bartlett. Albumul, aparut in august a.c, este inregistrat in timpul unui concert sustinut la Copenhaga impreuna cu Orchestra Nationala de Camera din Danemarca si contine o selectie de pe toate cele patru discuri ale trupei.

×