x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Magia sărbătorilor de iarnă, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Invitat special, Moș Crăciun

Magia sărbătorilor de iarnă, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Invitat special, Moș Crăciun

18 Dec 2019   •   14:17
Magia sărbătorilor de iarnă, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Invitat special, Moș Crăciun

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, vă invită pe 20 şi 21 decembrie la evenimentul Magia Crăciunului la Casa Artelor „Dinu Lipatti”, Ediția a II-a. Iar duminică, 22 decembrie 2019, va avea loc cea de-a VI-a Ediţie a programului cultural „LIPATTI SPECIAL”, dedicat persoanelor cu nevoi speciale și însoțitorilor lor.

Vineri, de la orele 18.00, cei mici îl vor descoperi pe Moșul în Expoziția Specială "Moș Crăciun - Legendă, istorie și tradiții”, o poveste magică a celui mai îndrăgit personaj al iernilor. Vor regăsi expozițiile permanente  „Dinu Lipatti - viața și opera”,  „Familia Lipatti și prietenii”, iar artiștii de la Art Time Atelier vor realiza workshopuri cu tematică de Crăciun. Nu vor lipsi Audițiile de Colinde și Cântece de Crăciun din repertoriul național și internațional ce vestesc nașterea lui Iisus Hristos.

De la orele 19.00, în Salonul de Muzică, va avea loc proiecția filmului documentar „Magia Crăciunului în Europa”, produs de Rick Steves, un cunoscut realizator de emisiuni de televiziune din Statele Unite ale Americii, urmând ca de la orele 20.00 să se desfășoare Recitalul Extraordinar de colinde vechi, „Cantus Hibernus”, susținut de grupul „Truverii”. În Salonul de Muzică, oaspeții mici și mari vor avea o întâlnire cu actorul Bogdan Muntean într-un Spectacol de Magie interactiv, invitat special fiind nimeni altul decât Moș Crăciun.

Sâmbătă, pe lângă expozițiile „Moș Crăciun - Legendă, istorie și tradiții’’, „Dinu Lipatti – viața și opera”, „Familia Lipatti și prietenii”, workshopuri şi colinde, va avea loc şi Recitalul extraordinar de muzică și poezie de iarnă susținut de actrița Irina Movilă, violoncelistul Dan Cavassi și pianista Verona Maier, de la orele 19:00. O oră mai târziu, în Salonul de Muzică va avea loc Recitalul Extraordinar de Colinde și Cântece de Crăciun susținut de Corul de Copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române, sub bagheta dirijorului Luminița Stoian, iar actorul Bogdan Muntean va încheia seara cu un minunat Spectacol interactiv de Magie, la finalul căruia Moș Crăciun le va oferi cadouri copiilor mici și mari.

Duminică, 22 decembrie, de la orele 18.00, persoanele cu nevoi speciale îl vor descoperi pe Moș Crăciun, se vor bucura de expoziţiile permanente "Dinu Lipatti - viața și opera”,  „Familia Lipatti și prietenii”. Vor urma workshopuri, audiții de Colinde și Cântece de Crăciun, va fi proiectat filmul „Legenda lui Moș Crăciun”, apoi actrița Daniela Nane și pianista Ioana Maria Lupașcu vor susţine un recitalul de muzică și poezie. În Salonul de Muzică, pentru concetăţenii cu nevoi speciale şi pentru însoţitorii acestora, seara se va încheia cu o întâlnire cu actorul Bogdan Muntean, într-un Spectacol interactiv de Magie, invitatul special al serii fiind nimeni altul decât Moș Crăciun.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

×