x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Manuscrisul hitului "Hey Jude", al legendarei formații The Beatles, vândut pentru o sumă exorbitantă

Manuscrisul hitului "Hey Jude", al legendarei formații The Beatles, vândut pentru o sumă exorbitantă

11 Apr 2020   •   22:15
Manuscrisul hitului "Hey Jude", al legendarei formații The Beatles, vândut pentru o sumă exorbitantă
Sursa foto: observator.tv

Manuscrisul hitului The Beatles „Hey Jude” a fost vândut la licitaţie pentru suma de 910.000 dolari. Foaia de hârtie cu textul parţial scris de Paul McCartney, în 1968, a fost vândută pentru un preţ de nouă ori mai mare decât cel la care era estimat. Licitația s-a desfășurat online și a fost organizată de firma Julien's Auctions, din Torrence, California.

La aceeaşi licitaţie, o membrană pentru tobă cu logoul The Beatles, folosită în primul turneu nord-american al formaţiei, din 1964, a fost vândută pentru 200.000 de dolari.

250 de obiecte legate de istoria trupei au fost oferite la această licitaţie, care a marcat 50 de ani de când Paul McCartney a anunţat că se desparte de The Beatles.

Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison au format The Beatles în 1960, împreună cu Pete Best, care, în august 1962, a fost înlocuit cu Ringo Starr.

Pe 10 aprilie 1970, Paul McCartney a trimis presei un comunicat în care îşi anunţa noul album solo. Întrebat dacă despărţirea este temporară sau permanentă, acesta a răspuns că nu ştie.

În 1974, cariera unuia dintre cele mai celebre grupuri muzicale din istorie era încheiată legal şi formal.

Mediafax

×
Subiecte în articol: hey jude the beatles licitatie