x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Melodia cea mai ascultată din toate timpurile

Melodia cea mai ascultată din toate timpurile

31 Oct 2020   •   23:00
Melodia cea mai ascultată din toate timpurile
Sursa foto: antena1

Bohemian Rhapsody a trupei Queen se află în Cartea Recordurilor, aceasta fiind melodia pe locul întâi din toate timpurile. Inițial, piesa s-a numit Cowboy Song și a fost lansată în 1975, când  a staționat pe prima poziție în Marea Britanie timp de 9 săptămâni. 

Pianul C.Bechstein a fost folosit şi de Paul McCartney pentru piesa „Hey Jude”.

Este considerată cea mai complexă melodie care s-a compus vreodată, fiind acappella, baladă, operă şi rock. Textul întruchipează personalitatea şi viaţa lui Freddie Mercury, dar şi recunoaşterea sexualităţii sale.

Durează 6 minute, niciunul dintre membii formației nedorind să o scurteze. O copie a acesteia i-a fost transmisă unui prieten care a difuzat părți din aceasta de-a lungul zilei. Apoi a primit atâtea cereri de la ascultători, încât a trebuit să o difuzeze de 14 ori la radio, timp de două zile. 

La realizarea piesei May, Mercury şi Taylor au cântat părţile lor vocale timp de 10-12 ore pe zi. Înregistrarea acesteia a durat trei săptămâni.

Chitaristul Brian May a spus că planul lui Mercury pentru melodie este „intrigant, original şi demn de muncă”. Potrivit lui May, acest cântec „era în mintea lui Freddie” înainte de a începe.

Mediafax

×
Subiecte în articol: bohemian rhapsody queen