x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Nabucco”, „Madama Butterfly” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

„Nabucco”, „Madama Butterfly” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Iun 2021   •   15:45
„Nabucco”, „Madama Butterfly” și „Don Quijote”, pe scena Operei Naționale București

Vă așteptăm în această săptămână, în Sala Mare de spectacole, cu trei titluri celebre din repertoriul actual. Spectacolul de operă „Nabucco” de Giuseppe Verdi, „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini și spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus, sunt propunerile noastre pentru patru seri printre acorduri muzicale și coregrafii de poveste.

 

Opera Națională București prezintă miercuri, 16 iunie, și vineri, 18 iunie, începând cu ora 18:30, spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria Operei Naționale București. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu, unul dintre cei mai apreciați creatori de spectacole din istoria teatrului liric românesc, obișnuit să lucreze cu ansambluri mari, a reușit să dea o personalitatea deosebită Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

 

Sâmbătă, 19 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. În România, „Madama Butterfly” a fost prezentă pe scenele bucureștene la puțin timp după premiera mondială, ceea ce dovedește încă o dată faptul că trupa lirică română era la curent cu toate compozițiile noi ale vremii. Timp de zeci de ani „Madama Butterfly” a fost prezentă în repertoriul Operei Naționale București, cu distribuții de valoare în care au excelat toate numele mari ale primei scene lirice din România. Este una dintre cele mai cunoscute opere din lume, povestea prezintă consecințele unui devotament fără margini.

 

Duminică, 20 iunie, începând cu ora 18:30, Opera Națională București prezintă spectacolul de balet „Don Quijote” de Ludwig Minkus. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Ritm, culoare, atmosfera plină de viață a unui orășel din Spania, personaje pitorești inspirate de celebrul roman semnat de Cervantes, o coregrafie spectaculoasă cu numeroase momente de virtuozitate în interpretarea unei distribuții de excepție.

 

 

×