x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica O trupă de rock din Italia a câştigat Eurovision 2021

O trupă de rock din Italia a câştigat Eurovision 2021

23 Mai 2021   •   08:11
O trupă de rock din Italia a câştigat Eurovision 2021
Sursa foto: Hepta

Italia a fost reprezentată de trupa de rock Måneskin. Favoriţii ediţiei 65 a concursului muzical continental au interpretat piesa „Zitti E Buoni”. Organizatorii Eurovision 2021 au asigurat toate măsurile de siguranţă în concordanţă cu prevederile sanitare de prevenire a coronavirusului.

Måneskin este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe).

Anul acesta, Måneskin a câştigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanţi şi, prin urmare, au fost invitaţi să reprezinte Italia la ediţia 65 a concursului muzical european, Eurovision.

Italia s-a plasat deasupra competitorilor din Malta, Elveţia şi Franţa, de asemeni favoriţi la câştigarea competiţiei. Ediţia din 2021 a Eurovision a avut un podium format din Italia, care a obţinut un număr de 524 de puncte, Franţa cu 499 de puncte și Elveţia cu un punctaj de 432 puncte.

La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers” interpretată de James Newman.

„Rock and roll-ul nu moare niciodată”, a proclamat membrii trupei Måneskin, atunci când şi-au făcut intrarea pe scenă. Piesa „Zitti E Buoni” a fost desemnată câştigătoare atăt de juriu cât şi de public, fiind difuzată în toată Europa şi în întreaga lume.

Concursul de anul trecut a fost anulat din cauza impactului pe care pandemia de coronavirus l-a avut în Europa. Multe naţiuni au ales să trimită aceiaşi artişti în 2021 aşa cum i-ar fi reprezentat în 2020, dar cu piese noi.

Organizatorii Eurovision 2021 din Rotterdam, Olanda, s-au pregătit să-i întâmpine pe artişti şi pe fani, într-un decor special amenajat în concordanţă cu cerinţele sanitare actuale. 3.500 de persoane au fost nevoite să facă dovada unui test COVID negativ înainte de a obţine accesul pe Ahoy Arena din Rotterdam.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Eurovision 2021 Måneskin