x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Placido Domingo nu va mai primi un prestigios premiu muzical din cauza acuzațiilor de hărțuire

Placido Domingo nu va mai primi un prestigios premiu muzical din cauza acuzațiilor de hărțuire

04 Oct 2019   •   10:52
Placido Domingo nu va mai primi un prestigios premiu muzical din cauza acuzațiilor de hărțuire

Comitetul mexican care acordă Premio Batuta pentru muzică clasică a anunţat, cu două zile înainte de gală, că a renunţat să acorde prestigioasa distincţie tenorului spaniol Placido Domingo din cauza acuzaţiilor de hărţuire sexuală ce i se aduc.

"Ne reiterăm dorinţa ca această situaţie să fie elucidată rapid în beneficiul tuturor celor interesaţi şi al lumii muzicii clasice", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Nancy Seltzer, agenta lui Domingo, a declarat prin e-mail că acesta nu avea oricum de gând să participe la ceremonia din Mexic. De cealaltă parte însă, preşedintele comitetului de organizare, Rene Platini, a dat asigurări că tenorul declarase că va veni la Ciudad de Mexico înainte de apariţia acuzaţiilor împotriva sa.

După ce i-au fost anulate mai multe spectacole din Statele Unite, Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, a demisionat de la conducerea Operei din Los Angeles, unde se afla din 2003. El a renunţat săptămâna trecută să concerteze la Metropolitan Opera din New York, iar Orchestra din Philadelphia şi Opera din San Francisco au anulat spectacolele din acest sezon în care urma să cânte. Și Opera din Dallas, Texas, a anulat un concert al tenorului, programat pentru martie 2020.

În timp ce cariera sa pe continentul american pare să se încheie, Placido Domingo continuă să concerteze în Europa. Ovaţionat în această vară la festivalul de la Salzburg, Austria, şi Szeged, Ungaria, Domingo este aşteptat în săptămânile următoare la Zurich şi Moscova.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: placido domingo