x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Portugalia a câștigat Eurovision 2017. România s-a clasat pe locul 7

Portugalia a câștigat Eurovision 2017. România s-a clasat pe locul 7

14 Mai 2017   •   06:20
Portugalia a câștigat Eurovision 2017. România s-a clasat pe locul 7

Portugalia, reprezentată de Salvador Sobral, a câștigat Eurovision 2017 cu piesa cu "Amar Pelos Dois", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Centrul Internațional de Expoziții din capitala Ucrainei.

Portugalia a primit 758 de puncte.

România — reprezentată de Ilinca și Alex Florea, cu "Yodel It!"—s-a clasat pe locul 7, cu 282 de puncte.

Podiumul Eurovision este completat de Bulgaria — reprezentată de Kristian Kostov, cu "Beautiful Mess" — 615 puncte, și Republica Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu "Hey Mamma" — 374 puncte.

Salvador Sobral - Amar Pelos Dois (Portugal) Eurovision 2017

În ordinea intrării în scenă, artiștii care au cântat în Finala Eurovision 2017 sunt: IMRI (Israel), cu "I Feel Alive", Kasia Mo? (Polonia), cu "Flashlight", Naviband (Belarus), cu "Story of My Life", Nathan Trent (Austria), cu "Running On Air", Artsvik (Armenia), cu "Fly With Me", OG3NE (Olanda), cu "Lights and Shadows", Sunstroke Project (Republica Moldova), cu "Hey Mamma", Joci Pápai (Ungaria) cu "Origo", Francesco Gabbani (Italia), cu "Occidentali's Karma", Anja (Danemarca), cu "Where I Am".

Au urmat Salvador Sobral (Portugalia), cu "Amar Pelos Dois", Dihaj (Azerbaidjan) cu "Skeletons", Jacques Houdek (Croația) cu "My Friend", Isaiah (Australia), cu "Don't Come Easy", Demy (Grecia) cu "This is Love", Manel Navarro (Spania), cu "Do It For Your Lover", JOWST (Norvegia), cu "Grab The Moment", Lucie Jones (Marea Britanie), cu "Never Give Up On You", Hovig (Cipru), cu "Gravity", Ilinca și Alex Florea (România) cu "Yodel It!", Levina (Germania), cu "Perfect Life", O.Torvald (Ucraina) cu "Time", Blanche (Belgia), cu "City Lights", Robin Bengtsson (Suedia), cu "I Can't Go On", Kristian Kostov (Bulgaria), cu "Beautiful Mess" și Alma (Franța), cu "Requiem".

Câștigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului și al publicului, care au avut ponderi egale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: eurovision 2017 Salvador Sobral