x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Primiți cu colinda? Iuliana Tudor adună cetele de colindători la TVR 1

Primiți cu colinda? Iuliana Tudor adună cetele de colindători la TVR 1

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Dec 2020   •   21:01
Primiți cu colinda? Iuliana Tudor adună cetele de colindători la TVR 1

Iuliana Tudor prezintă programul special de colinde „Nu uita că ești român”, la TVR 1, pe 24 decembrie, de la ora 21.00 și în ziua de Crăciun, de la 18.25.

„Venim cu drag în casele dumneavoastră în seara de Ajun să vestim naşterea pruncului Iisus… Primiţi cu colinda?”, întreabă Iuliana Tudor în prag de Crăciun, alături de câteva dintre marile nume ale folclorului românesc și de membrii Ansamblului Junii Sibiului. Programul special de colinde „Nu uita că ești român” începe la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 21.00 și continuă în ziua de Crăciun, de la 18.25.

Într-o atmosferă de poveste, la Gura Râului în judeţul Sibiu, alături de gazdele Junii Sibiului, ascultăm colinde tradiţionale româneşti interpretate de mari vedete ale folclorului nostru, precum şi de grupurile de colindători sosite din întreaga ţară. Gazdele îi primesc aşa cum se cuvine: cu mere, covrigi şi nuci, cu bucate tradiţionale şi un pahar de vin, dar şi cu urări de bine, cum se obişnuieşte de sărbători.

„Ne reamintim de frumuseţea colindelor vechi româneşti, dorindu-ne, prin acest program, să îndemnăm românii să păstreze vie tradiţia colindatului şi să povestească și copiilor cât de importantă este sărbătoarea naşterii Domnului. Să nu uităm, colindatul este o veche tradiţie românească, iar unele dintre colindele noastre au fost înscrise în patrimoniul cultural UNESCO”, adaugă Iuliana Tudor, producător și prezentator al programului.

Ne vom bucura, așadar, în Ajunul Crăciunului, să îi ascultăm colindându-ne pe Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș, Mariana Anghel, Ansamblul „Junii Sibiului”, Alina Pinca, Robert Târnăveanu, Ilie Medrea, Grupul Iza și colindători din Maramureș, Dumitru Teleagă, Mihaela Petrovici, Adriana Anghel, Cristian Pomohaci, Ovidiu Homorodean, Răzvan Năstăsescu, Traian Stoiţă, Sebastian Stan, Ceata de Juni de la Gura Râului, Călin Brăteanu, Andra Matei, Angelica Flutur, Bogdan Toma, Grupul Burnasul, Andreea Haisan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Alexandru Brădățan, Gabriel Dumitru.

Ediția specială „Nu uita că ești român” este la TVR 1 pe 24 decembrie, de la ora 21.00 și pe 25 decembrie, de la 18.25. Programul poate fi văzut și de românii din afara țării, la TVRi, în prima zi de Crăciun, de la 17.30, iar la TVR Moldova sâmbătă, 26 decembrie, de la 11.00.

×