x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Profesioniști din întreaga lume participă la o ediție specială de Mastering The Music Business pentru a susține industria muzicală  Mulțumim - Mesajul industriei pentru toți cei din linia întâi

Profesioniști din întreaga lume participă la o ediție specială de Mastering The Music Business pentru a susține industria muzicală  Mulțumim - Mesajul industriei pentru toți cei din linia întâi

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Iul 2020   •   16:19
Profesioniști din întreaga lume participă la o ediție specială de  Mastering The Music Business pentru a susține industria muzicală  Mulțumim - Mesajul industriei pentru toți cei din linia întâi

Timp de trei zile, în perioada 29 - 31 iulie, conferința Mastering The Music Business (MMB) aduce în mediul online profesioniști din întreaga lume pentru a discuta problemele industriei cauzate de COVID -19, dar și pentru a veni cu soluții care să ajute artiștii și nu numai.

În mediu virtual, adică într-un spațiu sigur, care asigură distanțarea fizică - vor avea loc paneluri, workshop-uri și studii de caz despre cele mai importante subiecte ale momentului: cum se reorganizează industria muzicală - atât pe plan local, cât și internațional, cum se va schimba publicul, ce pot face autoritățile pentru reconstrucția industriei, soluții de finanțare, comunicare de criză și multe altele.

 

Speakerii ediției și principalele paneluri

Ediția specială MMB din 2020 aduce numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, care vor vorbi deschis despre cât mai multe probleme cu care se confruntă industria în această perioadă, dar mai ales despre soluțiile pentru a ieși din acest impas.

Printre speakerii internaționali se regăsesc: Keren McKeen (UK), fostul manager al trupei Snow Patrol din ultimii 20 de ani, care alături de Neeta Ragoowansi (US), Rachel Lynn Karry și Dan Fințescu (RO) vor vorbi despre noile oportunități apărute în urma pandemiei și modul în care ne adaptăm noii normalități. Oleg Pylypenko (UA), fondator al platformei ticketsell.ai va prezenta modul în care evenimentele hibrid (online-offline) pot fi monetizate corect în criză prin intermediul platformelor de ticketing. Unul dintre cele mai așteptate paneluri este cel despre sănătatea psihică a artiștilor în vremuri pandemice, subiect dezbătut de Mihaela Ivan Holtz (USA/RO), psihoterapeut, Ekaterina Bazhanova (RU), manager al multor artiști independenți și Matt Errington (UK), Director al SMB (School of Music Business).

Printre speakerii români se numără: Edy Chereji -  unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea, Dan Byron - solistul trupei byron,  Doru Trăscău - vocea trupei The Mono Jacks, Cornel Ilie - solistul trupei VUNK, Codruț Dumitrescu - music manager la Overground Music, Nicoleta Sandu - head of booking la Global Records și mulți alți oameni de radio, promoteri sau reprezentanți ai caselor de discuri.

 

Mesajul industriei pentru toți cei din linia I - MULȚUMIM

 

Anca Lupeș, fondatoarea conferinței MMB, a declarat că „ne-am dorit mult ca industria muzicală să transmită un mesaj colectiv celor din linia I, datorită cărora azi suntem mult mai bine decât puteam fi dacă ei nu aveau curajul și tăria de a merge înainte. Ne-am gândit mult la ce le-am putea zice, dar am ales un simplu Mulțumim tradus în unde sonore, pentru că în acest cuvânt încape toată considerația noastră.”
 

Conferința se va desfășura online, cu acces gratuit.

 

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor,  managerilor, agențiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente. În cele patru ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii.

×