x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Remember Michael Hutchence

Remember Michael Hutchence

de Alex Revenco    |    13 Mai 2011   •   13:29
Remember Michael Hutchence

165243-michael-hutchence.jpgAlbumele celebrului grup INXS vor fi relansate de Universal Music Group, primele titluri urmând a fi disponibile în luna iunie. Din 1977 încoace, formaţia australiană a vândut peste 30 de milioane de discuri long play, a fost pe primul loc în patru continente, şase albume au intrat în Top 10 din Marea Britanie, cinci în Top 20 din SUA iar în Australia Hutchence & Co au avut 33 de hituri. Printre cele mai de succes LP-uri  INXS se numără „Kick” (1987), „X” (1990) şi „Welcome To Wherever You Are” (1992).

Albumele de catalog INXS, remasterizare, vor fi relansate de Universal Music în această vară şi vor fi disponibile, pentru prima dată, atât în format fizic, cât şi digital. Andrew Daw, Vice President Strategic Marketing al Universal Music Group International, a declarat: „Suntem încântaţi să luăm parte la reîntoarcerea INXS, mai ales că există tendinţa de a uita cât de important a fost acest grup. La începutul anilor ’90, împreună cu U2 şi Guns N’ Roses s-a numărat printre cele mai de succes trupe de stadion din lume. Suntem nerăbdători să acordăm acestor lansări respectul cuvenit.”

Timp de douăzeci de ani, solist vocal la INXS a fost inegalabilul Michael Hutchence (22 ianuarie 1960 - 22 noiembrie 1997). Potrivit lui Ian McFarlan, istoric specializat în muzica rock, „Hutchence a fost prototipul vedetei rock. El degaja o evidentă senzualitate masculină şi avea o mişcare scenică plină de exuberanţă”. La BRIT Awards 1991, Hutchence a câştigat titlul „Best International Artist” iar INXS „Best International Group”. Viaţa sa personală a inclus relaţii amoroase cu o serie de cunoscute actriţe, manechine sau interprete pop, precum Michele Bennett, Belinda Carlisle, Terri Nunn, Virginia Hey, Kylie Minogue, Helena Christensen, Paula Yeates.

INXS - Never Tear Us Apart

×
Subiecte în articol: muzica inxs