x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Responsabilitate culturală la Filarmonica de Stat Sibiu

Responsabilitate culturală la Filarmonica de Stat Sibiu

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Mai 2020   •   21:50
Responsabilitate culturală la Filarmonica de Stat Sibiu

Vineri, 15 mai ora 12, Filarmonica de Stat Sibiu va fi prima instituție de spectacole care va da tonul unui exercițiu de revenire la viața culturală a orașului, în contextul distanțării sociale. 

Astfel, o parte dintre membrii orchestrei vor oferi un concert fără public, pentru ca în oraș să se audă din nou muzica instrumentelor, iar trecătorii să se poată bucura de sunete și atmosfera orașului într-un mod responsabil.

 "Muzicienii vor fi dispusi în mai multe puncte exterioare ale Sălii Thalia, în scopul de a evita orice formă de aglomerare, a spus Cristian Lupeș, Directorul Filarmonicii de Stat Sibiu.

"Ne dorim pur și simplu să cântăm din nou, iar acest concert de vineri la ora 12 va fi un tribut adus bucuriei de a trăi, purtând permanent în minte regulile noii conviețuiri comunitare, cauzate de pericolului Covid -19", a mai adaugat el.

Concertul fără public în aer liber face parte dintr-o campanie de conștientizare a importanței regulilor de conduită civică în perioada pandemiei, inițiată de Filarmonica de Stat Sibiu, din respect și grijă pentru publicul spectator.

Vizualurile campaniei ilustrează diverse  personaltăți cunoscute în întreaga lume, care pooartă măști, însoțite de citate celebre care le aparțin.

"Am gasit la Ballansportswear, partenerii nostri in acest proiect, o mare deschidere spre creativitate, inovație și promovare a unei atitudini civice," a mai spus Lupeș cu privire la execuția conceptului campaniei.

Astfel, fabrica din Mârșa va produce pentru acest eveniment steaguri și tricouri care vor prelua conceptul grafic dezvoltat de artista vizuală Loredana Bulgaru, dar și măști de protecție asemănătoare celor purtate de personalitățile campaniei.

"Ne era dor de muzica Filarmonicii, dar și de orasul decorat cu steaguri de evenimente", a spus Smaranda Balan, Directorul de Marketing al firmei Metropolis, producătorul brandului Ballansportswear.

"Va trebui să reînvățăm bucuria de a ne trăi în comun emoțiile prilejuite de evenimentele culturale ale orașului, respectând distanțarea socială. Această relaxare nu înseamnă nici pe departe că pericolul a trecut, dar am considerat că după 2 luni de lockdown merităm să ascultăm muzica live chiar și așa, de la distanță, că merităm să ne bucurăm de culori, și, sperăm, de o zi cu soare", a mai adăugat Smaranda Balan.

Transmisiunea live va fi asigurată pe pagina www.livestreamromania.ro si www.filarmonicasibiu.ro, dar si pe Radio Romaniia Cultural si Radio Romania Muzical.

Campania inedită de la Sibiu a fost inițiată de Filarmonica de Stat și Clubului Lions Brukenthal Sibiu, cărora li s-a alăturat compania Metropolis.

 

 

„Cu siguranță, Filarmonica de Stat Sibiu nu putea să ne încânte mai bine, în prima zi în care măsurile de distanțare socială s-au relaxat, decât prin muzică, dar și printr-un exemplu de conștientizare că pericolul nu a trecut și că ține de fiecare dintre noi să ne protejăm în continuare. Salut această inițiativă și vă felicit dragi colegi, pentru exemplul pe care instituția îl transmite comunității din Sibiu” a declarat Daniela Cîmpean – președinta Consiliului Județean Sibiu

 

 

 "Cluburile LIONS, cea mai mare organizație de voluntariat din lume,  sunt implicate în toate domeniile, apărând valorile morale prin spirit de solidaritate conştientă ce se manifestă prin înţelegere, toleranţă şi pacifism. LIONS înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat şi alinare unei persoane vârstnice, înseamnă a hrăni speranţa milioanelor de oameni mai puţin norocoşi. LIONS înseamnă a aduce un zâmbet pe buzele unui copil defavorizat, un strop de lumină în ochii unei persoane fără vedere sau un umăr de sprijin pentru cei cu handicap fizic. LIONS înseamnă, in aceste zile, solidaritate cu cei încercați , cei din prima linie. Dar totodată  LIONS este aproape de oamenii de cultura , aproape de cei care se hrănesc cu emoțiile oamenilor. Acest proiect s-a născut ca un început  de revenire la frumos, la bucurie , la emoție.", a spus Tiberiu Cornel DRAGAN , Președinte LIONS ~Zona-1 Centru

 

 

×