x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ruxandra Donose şi Ansamblul Raro la „Vara Magică”, în aer liber, pe 22 şi 23 iulie

Ruxandra Donose şi Ansamblul Raro la „Vara Magică”, în aer liber, pe 22 şi 23 iulie

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Iul 2020   •   20:50
Ruxandra Donose şi Ansamblul Raro la „Vara Magică”, în aer liber, pe 22 şi 23 iulie

După succesul avut încă de la primul concert din 15 iulie, Festivalul Internațional "Vara Magică" va continua cu celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose care va susţine un recital pe data de 23 iulie, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, acompaniată de pianistul Sergiu Tuhuţiu, precedată fiind în seara de 22 iulie, pe aceeaşi scenă, de Ansamblul Raro, compus din Andrey Baranov – vioară, Erik Schumann – vioară, Răzvan Popovici – viola, Justus Grimm – violoncel, Diana Ketler – pian.

        Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se va desfășura de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul “Anul Beethoven la Bucureşti”.

            Programul serii de 22 iulie va cuprinde în interpretarea Ansamblului Raro două capodopere ale repertoriului cameral, respectiv Cvintetul cu pian in la major, op. 81 de Dvorak şi Cvintetul cu pian în fa minor, op. 34 de Brahms. Pianista Diana Ketler, violoniştii Andrey Baranov şi Erik Schumann, violistul Răzvan Popovici şi violoncelistul Justus Grimm sunt muzicienii care alcătuiesc Ansamblul RaRo, grup care de la înfiinţare (2004) şi-a propus să combine tradiţia europeană profundă şi autentică a muzicii de cameră cu o abordare inovatoare. Activitatea ansamblului include spectacole multimedia în colaborare cu artişti video din Japonia şi România, improvizaţii alături de DJ şi proiecte literar-muzicale. Ansamblul Raro a evoluat în întreaga lume în săli precum Konzerthaus din Viena, Ateneul Român din Bucureşti, Tate Gallery din Londra, Filarmonica din München şi Musahino Hall din Tokio.

            Ruxandra Donose a pregătit publicului bucureştean pentru seara de 23 iulie, alături de pianistul Sergiu Tuhuţiu, un program atractiv de lieduri, cântece, canzonette şi arii care va conţine lucrări de R. Strauss, G. Faure, G. Rossini, C. Saint-Saëns, J. Offenbach, G. Bizet, T. Brediceanu, G. Dima, S. Drăgoi, N. Bretan, P. Tosti. Printre cei mai de seamă cântăreți ai generației sale, Ruxandra Donose a cucerit atât critica de specialitate, cât și publicul larg al principalelor teatre de operă și săli de concert din întreaga lume. Apreciată pentru complexitatea personalității sale artistice, pentru întinderea ei vocală și pentru eleganta prezență scenică, a evoluat pe scene precum Opera de Stat din Viena, Opera Regală Covent Garden din Londra, Opera Bastille din, Metropolitan Opera din New York, Opera din San Francisco, Opera de Stat din Bavaria, Deutsche Oper Berlin, Opera din Los Angeles, Festivalul Glyndebourne, Opera din Zürich, Grand Theatre de Geneve și multe altele.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” va aduce în 2020 pe originala scenă din faţa Ateneului formaţii orchestrale printre care Orchestra Camerata Regală, dirijor Constantin Adrian Grigore, solistă Rebekka Hartmann – vioară, Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, solist Ștefan Cazacuvioloncel , Orchestra Naţională Simfonică a României, dirijor Cristian Mandeal, Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky  – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu şi recitaluri camerale extraordinare susţinute, printre alţii, de Cvartetul ARCADIA, de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Josu de Solaun, de Octetul Regal şi de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale şi 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional „Vara Magică” OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

 

22 Iulie – Ansamblul Raro, fondat de Răzvan Popovici

23 Iulie – Ruxandra Donose – mezzo-soprană, la pian Sergiu Tuhutiu

 

29 iulie Cvartetul ARCADIA

                 

30 Iulie – Orchestra Camerata Regală

Dirijor : Constantin Adrian Grigore

Solistă : Rebekka Hartmann – vioară

 

5 August Alexandru Tomescu – vioară şi Josu de Solaun – pian

 

6 August – Orchestra Română de Tineret

Dirijor : Cristian Mandeal

Solist : Ștefan Cazacu – violoncel

 

12 August – Orchestra Naţională Simfonică a României

Dirijor : Cristian Mandeal

13 August – Octetul Regal

19 August – Romanian Chamber Orchestra

Dirijor : Cristian Măcelaru

20 August – Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor şi solist : Alexander Sitkovetsky – vioară

26 August – Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian

27 August – Kamerata Kronstadt

Dirijor : Cristian Oroşanu

Solişti : Nicolas Dautricourt – vioară, Răzvan Popovici – violă

×