x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica „Sincretismul artelor”, un spectacol despre strălucitoarea lume a artei clasice, pe esplanada Operei Naționale București

„Sincretismul artelor”, un spectacol despre strălucitoarea lume a artei clasice, pe esplanada Operei Naționale București

de Magdalena Popa Buluc    |    28 Aug 2020   •   23:13
„Sincretismul artelor”, un spectacol despre strălucitoarea lume a artei clasice, pe esplanada Operei Naționale București

Opera Națională București  în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” a prezentat joi, 27 august, spectacolul „Sincretismul artelor”.

(„Sincretismul artelor” – making of – Opera Națională București)

Evoluția artei lirice din ultimul secol a creat numeroase dispute în rândul creatorilor și consumatorilor de acest gen. 

Arta lirică putem afirma fără doar și poate că reprezintă o modalitate complexă de manifestare a tragicului și nu numai, a categoriei estetice – existențiale prin care creația unui popor devine cu adevărat importantă. 

Spectacolul de joi seară a dorit să sublinieze fuziunea perfectă dintre voce și mișcare. Îmbinarea a două universuri comune în această imensă și strălucitoare lume a artei clasice, care de-a lungul timpului, deși a suferit schimbări, a reușit să-și păstreze identitatea.

Au intrepretat soliștii: Silvia Sorina Munteanu, Alin Stoica, Marius Boloș, Valentin Vasiliu, Florin Simionca și Alexandru Matei (student al Universității Naționale de Muzică din București), acompaniați la pian: Liana Mareș. Conceptul regizoral a purtat semnătura Claudiei Machedon. 

Au dansat: Mihaela Soare (prim-balerină a Operei Naționale București), Bogdan Cănilă (prim-balerin al Operei Naționale București), Greta Niță (solistă a Operei Naționale București), Robert Enache ( prim-balerin al Operei Naționale București), Andra Ionete (prim-balerină a Operei Naționale București), Marina Gaspar (solistă a Operei Naționale București), Sergiu Dan (solist al Operei Naționale București), Răzvan Cacoveanu (solist al Operei Naționale București) și Adina Manda, Diana Gal, Rachel Gil.


 
Emoția și savoarea muzicii clasice se vor împleti în pași de dans și interpretări solistice de excepție pe esplanada din fața primei scene lirice a țării. 

Din program nu vor lipsi momentele coregrafice, interpretările orchestrale vibrante, precum și duetele celebre din cele mai îndrăgite titluri din repertoriul universal. 

Programul primei săptămâni va include titlurile „Voci nobili” și „Seara Tinerelor Talente” – „Carmina Burana” de Carl Orff, programate pe 28, 29 și 30 august, începând cu orele 20:00. Evenimentele din următoarele săptămâni se vor desfășura în zilele de miercuri, joi, sâmbătă și duminică, începând cu orele 19:00. 

Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. 

×