x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Soprana Nelly Miricioiu: de la Covent Garden, în concert extraordinar la Cluj-Napoca

Soprana Nelly Miricioiu: de la Covent Garden, în concert extraordinar la Cluj-Napoca

de Magdalena Popa Buluc    |    12 Mai 2019   •   19:29
Soprana Nelly Miricioiu: de la Covent Garden, în concert extraordinar la Cluj-Napoca

Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani anunță concertul extraordinar pe care soprana Nelly Miricioiu îl va susține la Cluj Napoca, alături de noile voci ale operei mondiale - tineri artiști desemnați, în urma unei selecții de înalt nivel, de un juriu internațional de excelență. La începutul ascensiunii lor internaționale, tinerii artiști au șansa de a cânta alături de una dintre sopranele de referință ale operei internaționale, ovaționată pe toate scenele lumii pentru marile roluri din repertoriul liric.

Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudată alături de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras, José Cura sau Neil Schicoff, la Plácido Domingo, Roberto Alagna sau Alfredo Kraus. Laureații prestigiosului “L'Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” sunt selectați de o comisie internațională din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa sau Rusia. Parte din suita manifestărilor culturale prilejuite de cea de-a treia ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, concertul va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca.

“Festivalul Virginia Zeani celebrează, înainte de toate, viața și cariera uneia dintre cele mai mari artiste ale României și sunt mândră să fiu și eu parte din acest eveniment special.  Vă încurajez pe voi, soliștii generației următoare, să vă înscrieți în acest concurs, pentru a împărtăși această fermecătoare sărbătoare. Veniți alături de noi în muzică, prietenie, voioșie, speranță, frumusețe și iubire! Astept cu nerăbdare să vă urez bun venit vouă, tuturor, în România mea frumoasă, să revăd țara, cu oamenii ei minunați, cu muzica și cultura ei”, este mesajul sopranei Nelly Miricioiu.

Evenimentul este organizat de Asociația “Together on Top” și Opera Maghiară din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consulatului Italian și al Universității Bábes Bolyai Cluj-Napoca.

Organizat în parteneriat cu Primăria din Târgu Mureș, Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani” și-a câștigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competiții ale scenei lirice găzduite de România și este o reverență adusă Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut în Transilvania. Cea de-a treia ediție a acestui eveniment se bucură de sprijinul Instituției Prefectului - Județul Mureș și a Consiliului Județean Mureș.

FESTIVALUL REGAL DE OPERĂ VIRGINIA ZEANI va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie. Cele trei orașe vor găzdui evenimente de înaltă ținută, concerte extraordinare, spectacole pentru copii, evenimente speciale dedicate muzicilor tinere sau ateliere susținute de cei mai importanți profesioniști ai operei mondiale. Tineri artiști din toate țările lumii, din Iran, Australia, Coreea de Sud, Serbia sau Armenia, concurează în cadrul prestigiosului “L'Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” pentru Marele Trofeu care, prin bunăvoința Casei Regale a României, poartă sigiliul Regelui Mihai I. Evenimentul este organizat de Asociația “Together on Top”, în parteneriat cu Primăria din Târgu Mureș, beneficiind de sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Instituției Prefectului - Județul Mureș.

În vârstă de 93 de ani, soprana Virginia Zeani locuiește în prezent în Florida, Statele Unite ale Americii.

×
Subiecte în articol: nelly miricioiu Virginia Zeani