x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana”, transmis în cadrul Seri de Operă Online

Spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana”, transmis în cadrul Seri de Operă Online

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Apr 2020   •   19:07
Spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana”, transmis în cadrul Seri de Operă Online
Sursa foto: Daniel Cozma

Opera Națională București prezintă iubitorilor genului liric spectacolul de balet „Peer Gynt & Carmina Burana” de Edvard Grieg și Carl Orff, în coregrafia lui Davide Bombana, în cadrul programului Seri de Operă Online. Evenimentul va avea loc astăzi, 15 aprilie 2020, începând cu ora 18:30 pe pagina de Facebook a Operei Naționale București și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

https://youtu.be/qafWcvbv9Y0

(Trailer „Peer Gynt & Carmina Burana” – Opera Națională București)

 

„Peer Gynt” de Edvard Grieg îl va aduce în fața publicului pe actorul Ion Caramitru, în calitate de invitat al primei scene lirice a țării. Partea a doua, „Carmina Burana” de Carl Orff va fi interpretată de către baletul, soliștii, corul și orchestra Operei Naționale București.

 

Coregraful spectacolului vine cu o propunere inovatoare și îndrăzneață pentru montarea de pe scena Operei Naționale București, după cum însuși declară: „Pentru mine, cel mai răscolitor aspect al cantatei Carmina Burana este accepțiunea vulnerabilității și incapacității omenirii în fața destinului, cu schimbările sale constante. În ciuda acestui fapt, ființa umană, în atașamentul său disperat pentru viață, în zadar încearcă cu toată puterea să uite trecutul și să lupte împotriva sabiei lui Damocles ce îi atârnă deasupra capului. Prin miracolul naturii și al trezirii primăverii, prin dragostea de la forma-i cea mai pură la cea mai desfrânată, prin religie cu esența, incoerențele și chiar viciile sale, omenirea încearcă să găsească o cale de a supraviețui, nelăsându-se niciodată în voia destinului zdrobitor, mereu schimbător și implacabil.

 

×