x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Twenty One Pilots fac istorie cu locul 1 în clasamentele muzicii pop şi alternative

Twenty One Pilots fac istorie cu locul 1 în clasamentele muzicii pop şi alternative

02 Sep 2016   •   20:30
Twenty One Pilots fac istorie cu locul 1 în clasamentele muzicii pop şi alternative
Sursa foto: twentyonepilots.com

Twenty One Pilots au ajuns pe primul loc atât în clasamentul muzicii pop cât şi în cel al muzicii alternative.

 “Poţi spune că era vorba despre ceva special” a spus Mike Easterlin, preşedintele Roadrunner Records şi Fueled by Ramen după ce a ascultat acum câteva luni melodiile care urmau să alcătuiască albumul “Blurryface” al Twenty One Pilots cu 1.1 milioane de vânzări în SUA până în prezent.

Duoul format din Tyler Joseph şi Josh Dun este prima trupă care a reuşit în ultimii 11 ani să obţină primele locuri simultan în clasamentele pop şi alternativ. Performanţa a fost precedată de Green Day în 2005 cu melodia “Boulevard of Broken Dreams”.

La pop, Twenty One Pilots au avut în 2016 la fel de multe cântece pe locul 1 ca Justin Bieber. Sunt primul grup rock care să obţină mai multe locuri 1 pop şi abia locul 2 la genul lor musical.

Cât despre alternativ, Tyler şi Josh s-au confruntat aprig în clasament cu trupa Cage the Elephant şi totuşi au reuşit să stea în vârf cu 3 piese.

Trupa a reuşit recordul cu piesele "Ride" din albumul Blurryface la pop şi la alternativ "Heathens" , aceasta făcând parte din coloana sonoră  a recent apărutului film “Suicide Squad” (Brigada Sinucigaşilor).

Sursa: Billboard

×
Subiecte în articol: Twenty One Pilots