x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un album postum al DJ-ului Avicii va fi lansat în iunie

Un album postum al DJ-ului Avicii va fi lansat în iunie

05 Apr 2019   •   22:15
Un album postum al DJ-ului Avicii va fi lansat în iunie

Colaboratorii DJ-ului Avicii au finalizat albumul la care producătorul muzical suedez lucra înainte morţii sale, informează vineri Press Association.

Intitulat ''Tim'', materialul discografic este alcătuit din ''melodii aproape finalizate'', produse de starul muzicii electronice - pe numele său adevărat Tim Bergling - înainte de moartea sa în 2018, la vârsta de 28 de ani, pe când se afla în oraşul Muscat, din Oman.

Colaboratorii muzicianului suedez au folosit ''note, conversaţii din e-mailuri şi mesaje text de pe telefonul mobil despre muzică'' pentru a finaliza albumul, care va fi lansat în data de 6 iunie.

Sumele obţinute din vânzarea discului vor ajunge la fundaţia Tim Bergling, înfiinţată de familia artistului pentru a sprijini persoane şi organizaţii care activează în domeniul sănătăţii mintale şi de prevenţie a suicidului.

"Când Tim Berg a decedat, pe 20 aprilie 2018, era aproape de finalizarea unui nou album. După moartea sa, a rămas o colecţie de melodii aproape finalizate, alături de note, conversaţii pe e-mail şi mesaje text referitoare la muzică", a spus familia artistului într-o declaraţie.

"Compozitorii cu care Tim colaborase la acest material discografic au continuat munca pentru a ajunge cât mai aproape posibil de versiune sa. După moartea lui Tim, familia a decis să nu ţină ascunse aceste materiale, ci să le împărtăşească fanilor din lumea întreagă".

Primul single de pe album, intitulat ''SOS'', va fi lansat pe 10 aprilie.

Starul pop internaţional, care fusese nominalizat la premiile Grammy, era cunoscut pentru apariţiile sale la festivaluri de muzică din diferite colţuri ale lumii, iar melodia ''Wake Me Up'', care combină stilurile country şi dance, era difuzată la posturile de radio din SUA.

Din 2016, artistul nu a mai participat la festivaluri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: avicii iunie album