x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Văduva rockerului Chris Cornell a dat în judecată trupa Soundgarden

Văduva rockerului Chris Cornell a dat în judecată trupa Soundgarden

10 Dec 2019   •   16:03
Văduva rockerului Chris Cornell a dat în judecată trupa Soundgarden
Sursa foto: observator.tv

Vicky Cornell, văduva rockerului Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, care s-a sinucis în mai 2017, a dat în judecată grupul american, de la care solicită despăgubiri în valoare de câteva sute de mii de dolari, reprezentând redevenţe neachitate şi drepturi asupra a şapte cântece nelansate, informează revista Variety.
Văduva artistului este reprezentată în instanţă de avocaţii James Sammataro și Marty Singer, ultimul fiind supranumit "pitbull" de cotidianul Los Angeles Times, după ce i-a apărat cu succes în diverse procese pe Arnold Schwarzenegger, Bruce Wills, John Travolta, Sharon Stone şi Jeff Bezos. Cei doi avocaţi au anunţat acest proces prin intermediul uni articol publicat pe site-ul TMZ.

Cei trei membri supravieţuitori ai trupei Soundgarden, Kim Thayil, Ben Shepard şi Matt Cameron (care este şi membru în grupul Pearl Jam), s-au despărţit recent de mai vechii lor colaboratori, avocatul Peter Paterno şi managerul Ron Lafitte, cu care au lucrat după ce trupa americană şi-a reluat activitatea în 2010.

Kim Thhayil a fost acuzat în documentele depuse în instanţă de Vicky Cornell pentru comentariile sale recente despre frustrarea resimţită în urma faptului că nu poate să finalizeze şi să lanseze anumite înregistrări realizate de Chris Cornell şi de colegii lui înainte de decesul solistului american. "Este o încercare ilegală de a forţa Fundaţia Chris Cornell să îi predea anumite înregistrări audio create de Chris înainte de a muri", a declarat Vicky Cornell. Văduva rockerului mai spune că piesele vizate "îl au ca autor exclusiv pe Chris, conţin vocea lui Chris şi aparţin Fundaţiei Cornell", care a fost înfiinţată în beneficiul artistului şi al copiilor lor.

Membrii trupei Soundgarden au afirmat că sunt coautori ai unora dintre piesele vizate. La rândul ei, Vicky Cornell a spus că Thayil a ameninţat siguranţa financiară a familiei sale prin afirmaţia potrivit căreia ea ar fi aceea care ar bloca lansarea unui album ce conţine piesele nelansate.

Trupa Soundgarden, nume de referinţă al scenei grunge din Seattle, a fost înfiinţată în 1984 şi s-a bucurat de un succes răsunător pe plan mondial datorită unor piese precum "Black Hole Sun" şi "Outshined", înainte de a se destrăma în 1997. Chris Cornell a avut apoi o carieră solo de mare succes, însă a decis să se reunească cu foştii lui colegi de trupă în 2010.

Grupul Soundgarden se afla în turneu şi susţinuse un concert în Detroit în seara în care solistul s-a spânzurat în camera sa de hotel, pe 18 mai 2017. Deşi celebrul rocker suferise de depresie şi dependenţă de substanţe ilicite în diverse stadii ale vieţii sale, Vicky Cornell a spus că sinuciderea soţului ei a fost cauzată de medicamentele prescrise pe care le lua artistul, iar anul trecut l-a dat în judecată pentru malpraxis pe medicul acestuia.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Chris Cornell soundgarden