x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură NOII INFRACTORI descind la Braşov!

NOII INFRACTORI descind la Braşov!

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iul 2021   •   12:28
NOII INFRACTORI descind la Braşov!

Teatrului Naţional din București îi revine onoarea de a deschide în acest an cea de-a 8-a ediţie a Festivalului Săptămâna Comediei Româneşti de la Braşov, în seara de 2 august, cu spectacolul Noii infractori de Edna Mazia, regia Ion Caramitru.

Piesa aparţine uneia dintre cele mai cunoscute scriitoare israeliene contemporane şi succesul acestei comedii s-a întins de la un capăt la altul al Israelului, de-a lungul a 450 de reprezentaţii. Montarea Naţionalului bucureştean cunoaşte un succes similar, cucerind oraş după oraş.

Umorul și înțelepciunea unei familii oneste din zilele noastre vă vor convinge că merită să înfrunți soarta chiar dacă ajungi jucăria ei, chiar dacă lumea întreagă a luat-o razna și chiar dacă „totul nu e decât un mare bordel”!

După premiera de la Bucureşti, spectacolul a participat cu mare succes la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești de la Chişinău, şi la programul online "Maratonul Dramaturgiei Israeliene pe Scene Româneşti", iniţiat de Teatrul de Stat din Constanţa. 

În rolurile principale îi veţi întâlni pe actorii: Virginia Mirea, Alexandrina Halic, Andrei Finţi, Silviu Biriş, Teodora Mareş, Afrodita Androne, Ileana Olteanu, Aylin Cadîr, Cosmina Olariu, Daniel Badale, Alexandru Hasnaş, Răzvan Oprea, Mihai Verbiţchi.â

Criticii au apreciat atât jocul actorilor, cât și montarea unui text actual, plin de umor, forță și ritm: „Actorii strălucesc. În rolul Dorinei (matroana), Virginia Mirea realizează un tur de forţă”, scrie Dinu Grigorescu, în Revista Teatrală Radio. „Un spectacol cu nerv, cu ritm, care beneficiază de coregrafia plină de rafinament a lui Florin Fieroiu, cu o intrigă capabilă să menţină interesul celor din sală", precizează Dana Pocea, în Luceafărul de dimineaţă. „Un adevărat regal artistic”, remarca și Doina Meiseleş, în Jurnalul săptămânii din Israel. Gabriela Hurezean a mărturisit pe site-ul „Muze și arme”: „Primul lucru care mi-a plăcut frenetic la ”Noii infractori” a fost lumina (light design: Chris Jaeger)”. „Ion Caramitru, cel care semnează regia spectacolului, se dovedeşte a fi un rafinat observator al caracterului uman, dar şi un echilibrat creator teatral”, menționează Tudor Sicomaș, în Revista Teatrală Radio.
Luni, 2 august, spectacolul se va juca pe scena Teatrului "Sică Alexandrescu", de la ora 19.00.

×