x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru AMFITEATRUL VăraTIC rămâne deschis toată luna AUGUST

AMFITEATRUL VăraTIC rămâne deschis toată luna AUGUST

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Iul 2020   •   14:34
AMFITEATRUL VăraTIC rămâne deschis toată luna AUGUST

Amfiteatrul VăraTIC rămâne deschis toată luna august, găzduind spectacole de teatru în aer liber pentru cei mai tineri spectatori din Capitală: copiii cu vârsta sub 6 ani.

Lansat la începutul lunii iulie, programul estival din Amfiteatrul VăraTIC prilejuiește întâlnirea cu titluri îndrăgite din programul Teatrului Ion Creangă. În fiecare weekend, de la orele 10:00 și 19:00, copiii și părinții sunt invitați să-și ocupe locurile pe pernuțele colorate și să urmărească spectacole inspirate din poveștile lui Ion Creangă („Punguța cu doi bani” sau „Prostia omenească”) sau Antoine de Saint-Exupéry („De-a Micul Prinț”), dar și spectacole inspirate din povești contemporane.

 

Printre spectacolele care pot fi urmărite în luna august se numără și titluri pentru copii cu vârsta sub 3 anio categorie de spectacole cu totul aparte creată de Teatrul Ion Creangă. Un prim contact cu lumea și emoția teatrului, acest tip de spectacol se bazează pe explorarea simțurilor și implicarea prin joacă, stimulând dezvoltarea emoțională și cognitivă a copiilor. O experiență inedită, aceste spectacole se pot vedea pe scena din amfiteatru:

  • sâmbătă, 01 august  ̶  „Bună dimineața!”, regia Ioana Petre;
  • sâmbătă, 08 august  ̶  „Pernuța somnoroasă”, regia Carmen Palcu și Voicu Hetel;
  • sâmbătă, 29 august  ̶  „ÎmpreLună”, regia Cristina Giurgea.

 

Amfiteatrul VăraTIC funcționează în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5 din Sectorul 3), într-un cadru pregătit cu respectarea măsurilor de siguranță dispuse de autorități pentru reglementarea evenimentelor culturale în aer liber, inclusiv organizarea triajului epidemiologic, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanțării sociale, purtarea măștii de protecție.

 

Biletele sunt disponibile online și pot fi achiziționate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menținerea unei distanțe de minimum 2 metri între fiecare familie sau grup de spectatori. Accesul se face cu respectarea Regulamentului elaborat în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

 

 

 

 

 

×