x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Bucurii de 1 iunie la Casa Artelor Dinu Lipatti şi la Teatrul Ion Creangă

Bucurii de 1 iunie la Casa Artelor Dinu Lipatti şi la Teatrul Ion Creangă

27 Mai 2021   •   15:34
Bucurii de 1 iunie la Casa Artelor Dinu Lipatti şi la Teatrul Ion Creangă

După o lungă perioadă în care activitatea instituţiilor de cultură s-a desfășurat online, acum, datorită măsurilor de relaxare care au permis reluarea spectacolelor cu public, cei mici şi cei mari se pot bucura din nou de frumuseţea scenei.

Casa Artelor Dinu Lipatti deschide Salonul de Muzică pentru public și vă invită să sărbătoriţi frumusețea copilăriei prin muzică și magie, la Evenimentul „Ziua Copilului Ediția a III-a”, sâmbătă - 29 mai 2021 - de la orele 18:00. Salonul va putea fi ocupat în proporție de 50% din capacitate, intrarea la eveniment fiind liberă, numai cu rezervare la numărul de telefon 0314252563.

Așadar, sâmbătă, 29 mai 2021, începând cu orele 18:00 puteți vedea Expozițiile permanente „Dinu Lipatti – viața și opera”  și „Familia Lipatti și prietenii”, iar în Saloanele Casei Lipatti veți asculta înregistrări celebre cu legendarul pianist Dinu Lipatti. Toate acestea vă vor contura și mai bine personalitatea celui considerat unul dintre cei mai prodigioși „copii minune” ai lumii pianistice mondiale.

Evenimentul „Ziua Copilului Ediția a III-a la Casa Artelor Dinu Lipatti” va continua cu recitalul extraordinar de muzică corală susțitut de Corul de copii „Bravissimo”, condus de Elena Radu. Programul conține compoziții folclorice românești, dar și piese legendare din repertoriul trupelor „Queen” și „Abba” transpuse într-o versiune corală și adaptate stilului orginial „Bravissimo”. În a doua parte a programului, publicul nostru se va bucura de un spectacol de magie fascinant și interactiv realizat de actorul Bogdan Muntean.

Şi Teatrul Ion Creangă celebrează 1 iunie cu un program #VăraTIC, în grădina Casei Eliad. Pentru al doilea an consecutiv, Teatrul Ion Creangă și ARCUB dau tonul bucuriei #văraTICe și îi așteaptă pe copiii cu vârsta sub 6 ani alături de întreaga familie la VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru, un program consistent de teatru outdoor susținut în perioada 1 iunie – 26 septembrie 2021 în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă nr. 5).

Desfășurat într-un mediu sigur și prietenos pentru cei mici + un mini amfiteatru colorat și vesel - programul oferă o selecție variată de spectacole educative din repertoriul Teatrului Ion Creangă. Acestora li se alătură noi titluri aflate în producție, care vor avea premiera în stagiunea estivală, precum „Fata moșului și fata babei” „Cei trei purceluși” sau „Hainele cele noi ale împăratului”, dar și spectacole care revin în program, la cererea publicului, cum este „Magia ghicitorilor”.

 

Un alt element de noutate în programul acestei ediții este și oferta de ateliere de creativitate și de dezvoltare prin teatru pentru copiii între 3 și 6 ani. Astfel, după vizionarea unui spectacol, familiile pot opta pentru a rămâne în amfiteatru și a lua parte la un atelier inspirat din universul poveștii sau tematicilor abordate de actorii de pe scenă. Atelierele sunt coordonate de artiști din echipa Teatrului Ion Creangă cu o vastă experiență în lucrul cu copii, printre care: Voicu Hetel, Nicoleta Rusu, Ioana Ginghină, Andra Mirescu sau Andreea Gaica.

Marți, 1 iunie, cu prilejul celebrării Zilei Internaționale a Copilului, Amfiteatrul VăraTIC își deschide porțile pentru a întâmpina primii oaspeți, care pot opta pentru cinci activități dedicate copiilor de vârstă preșcolară, programate în intervalul orar 10:00 – 20:00.

10:00, Spectacolul „Prostia omenească” (30 min)

11:00, Atelier de creativitate „Măști din povești”, cu Nicoleta Rusu (60 min)

16:00, Spectacolul „Amintiri într-o valiză” (30 min)

18:00, Spectacolul „Punguța cu doi bani” (30 min)

19:00, Atelier de educație prin teatru „Turtița năzdrăvană”, cu Voicu Hetel (60 min)

Programul continuă în weekendul 5-6 iunie cu patru spectacole de teatru, programate sâmbătă și duminică, de la orele 10:00 și 18:00, atât pentru preșcolari, cât și pentru copii cu vârsta sub 3 ani. Mai multe informații despre calendarul de spectacole și ateliere pot fi consultate pe website-ul varatic.teatrulioncreanga.ro. Biletele pot fi achiziționate online, prin intermediul platformei Entertix.ro sau de la Casa de Bilete a Teatrului (tel. 0767.934.374)

În conformitate cu măsurile impuse de autorități pentru organizarea evenimentelor culturale în aer liber, participarea publicului la activitățile din Amfiteatrul VăraTIC se face cu respectarea:

•          Regulamentului de acces al Teatrului Ion Creangă și normelor de triaj impuse de teatru în baza acestuia: verificarea temperaturii la intrare, purtarea măștii medicale/nonmedicale pe întreaga durată a activității, menținerea distanței față de alți spectatori ș.a.m.d.;

•          Normelor în vigoare la data participării la eveniment, conform ordinelor emise de Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii, cu posibilitatea condiționării participării adulților de prezentarea adeverinței de vaccinare sau a unui test negativ pentru un test RT-PCR / test antigen rapid.

×