x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ce urmează în FEST-FDR

Ce urmează în FEST-FDR

de Magdalena Popa Buluc    |    18 Sep 2020   •   17:32
Ce urmează în FEST-FDR

FEST-FDR – S.O.S 2020 își continuă drumul. Dacă primele două spectacole ale festivalului, Jurnal de România al Teatrului Național din București și Totul e bine când se termină, al Companiei Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca, au provocat spectatorilor momente de reflecție și emoții puternice, următoarele zile vor aduce pe scena A ut DOR de la Sala 2 o mare diversitate de spectacole, reunite prin nivelul lor.

Astfel, vineri, 18 septembrie, de la ora 20:00, Scena A ut DOR de la Sala 2 se va transforma într-un studio de radio din care o trupă de actori – cu visele lor, cu problemele lor, cu micile lor sarcasme, cu bucuriile și cu speranțele – vor transmite în eter, în tulburatul august ʼ44, celebra comedie Titanic Vals. Spectacolul Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Emisie: Titanic vals, după Tudor Mușatescu, în regia tânărului regizor Matei Lucaci-Grünberg este o ingenioasă comedie despre o comedie.

Într-un registru total diferit, sâmbătă, 19 septembrie, de la ora 20:00, pe Scena A ut DOR, Teatrul de Vest Reșița prezintă un spectacol fascinant pe textele lui Urmuz. Într-o lume pe care o etichetăm din ce în ce mai mult ca absurdă, chiar urmuziană, spectacolul Scene bizare, semnat de regizoarea Mihaela Panainte, se integrează, construind un univers fascinant și tulburător, într-o aglomerare de neașteptate cuvinte-sunete și de – la fel de stranii – personaje-ființe.  

Festivalul continuă duminică, 20 septembrie, de la ora 20:00, când pe Scena A ut DOR va urca trupa Teatrului „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc cu un spectacol care transformă într-o poveste tragi-comică, plină de dinamism și de umor, un fapt de viață cu care, inevitabil, am avut sau vom avea de-a face - formalitățile funerare: Kovács János moare de Hatházi András, în regia lui Zakariás Zalán. Spectacolul este în limba maghiară, cu traducere la cască și e recomandat spectatorilor peste 12 ani.

A doua săptămână a FEST-FDR se deschide luni, 21 septembrie, la ora 20:00, pe Scena A ut DOR, cu un spectacol al contemplației, al întoarcerii spre sine, spre afectivitate, spre emoție. În recitalul de muzică și poezie Aș vrea să îți spun..., actorul Marius Bodochi și muzicienii Alexandru Anastasiu și Lucian Maxim au construit, sub acest titlu extrem de personal, un spațiu al empatiei în care fragilitatea, speranța, tandrețea și iubirea își găsesc o expresie artistică desăvârșită.

 

 

 

×