x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Conectați la cultură. O stagiune online, la Teatrul Dramaturgilor Români

Conectați la cultură. O stagiune online, la Teatrul Dramaturgilor Români

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Dec 2020   •   17:08
Conectați la cultură. O stagiune online, la Teatrul Dramaturgilor Români

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Dramaturgilor Români, vă invită să urmăriți Conectați la cultură. O stagiune online care cuprinde nouă proiecte ce vor fi prezentate în premieră, pe paginile social-media ale teatrului.
 
Vor fi puse la dispoziția publicului înregistrările celor două spectacole recent adăugate repertoriului.
 
Miercuri, 30 decembrie, ora 19:00, Teatrul Dramaturgilor Români prezintă în premieră un spectacol de Alexa VisarionNocturnele lu` Leonida – scenariu teatral de Alexa Visarion, după opera lui I.L. Caragiale, cu Marian Râlea, Rodica Mandache, Amelia Ursu. Scenografia, Viorica Petrovici.

 

 

 

 

Luni, 28 decembrie, începând cu ora 19:00, am asistat la audiența pe care un scriitor celebru o are cu personajele sale. Povestea personajelor mele... este o curajoasă reprezentare a unui text propriu, propus de regizoarea și scenarista Iris Spiridon, în interpretarea actorilor Șerban Gomoi, Conrad Mericoffer, Andreea Bibiri, Rodica Ionescu, Alexandru Voicu.

Întregind stagiunea de pe ecrane, cele șapte monodrame desemnate câștigătoare în concursul de creație teatrală și literară, organizat în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București, vor lua forma unor spectacole scurte, gândite și interpretate de actori cu experiență, dar și de artiști promițători, la început de carieră. Textele premiate dezvăluie diferite fațete ale existenței marcate de singurătate ori însingurare, punând în lumină problematica funcționării în societate în urma retrasării limitelor tolerate în relația cu ceilalți și, uneori, în relația cu sine. Aspectele inedite și comice ale distanțării vor fi relevate de actorul Adi Gheo în Domnul Popescu de la cinci, de Bogdan Hrib, prima monodramă ce va fi publicată marți, 29 decembrie, ora 19:00, pe canalul YouTube al teatrului.
 

 

 


Pe fondul crizei acute generate de pandemie, Teatrul Dramaturgilor Români propune iubitorilor de teatru să rămână conectați, cu promisiunea regăsirii vindecătoare în povestea colectivă, tragicomică, a distanțării.
 

 


Clipurile vor fi distribuite pe paginile:

www.facebook.com/teatruldramaturgilor
www.instagram.com/teatruldramaturgilor/
www.youtube.com/c/TeatrulDramaturgilorRomani

Totodată, prin aplicația mobilă TDR, publicul va putea afla detalii despre spectacolele TDR (data, ora și link achiziție bilet), va primi notificări „push” cu noutățile TDR. Va putea primi suport offline pentru momentele în care nu are internet. De asemenea, aplicația conține galerii foto ale evenimentelor și un meniu rapid pentru calendar, apelare telefonică directă, căutare, și prezentarea următoarelor evenimente.

Teatrul Dramaturgilor Români este o instituție publică de cultură subvenționată de Consiliul General al Municipiului București.

 

 

×