x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Damcheong, spectacol dedicat aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Coreea și România

Damcheong, spectacol dedicat aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Coreea și România

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Dec 2020   •   23:12
Damcheong, spectacol dedicat aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între Republica Coreea și România

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Coreea și România, Ambasada Republicii Coreea în România, împreună cu Incheon Metropolitan City Dance Theatre (IMDT) și Opera Națională București vă invită să vă bucurați de trei seri magice alături de Damcheong - un spectacol de dans coreean, care va fi difuzat online în weekend-ul 11-13 decembrie, începând cu orele 19:00, pe site-ul oficial/canalul de Youtube al Operei Naționale București.

 

Piesa Damcheong – în traducere directă, Culoarea Celadon al porțelanului – are nenumărate nuanțe de verde și albastru, care se găsește în ceramica tradițională porțelanată produsă în Peninsula Coreeană. Damcheong reflectă spiritul dansului coreean, prin imagistica desprinsă din varietățile vieții tradiționale coreene. Coregrafia semnată de Directorul Artistic Sung-Joo Yun este un amestec magistral de vechi și nou, unde fiecare act transpune publicul într-o nouă călătorie, prin tradițiile de la palat, cele folclorice, agricole și religioase, în căutarea rădăcinilor dansului coreean. Doamna Yun este un maestro al dansurilor tradiționale, recunoscută pentru talentul său excepțional de a crea piese originale precum Manchan - Jin, O-gui (Feast), în 2017, Bi-ga (Lamentation), în 2018 și  Damcheong, în 2019, care s-au bucurat de o deosebită apreciere la nivel internațional.

 

Spectacolul de dans este înregistrat, include subtitrări în limba română și este disponibil online gratuit pentru toți ce interesați să urmărească timp de două ore tradițiile coreene. Spectacolul Damcheong va putea fi vizionat DOAR în format streaming pe site-ul oficial și pe canalul de Youtube al Operei Naționale București,  timp de trei zile, de vineri, 11 decembrie, până duminică, 13 decembrie, începând cu ora 19:00.

 

Site: https://operanb.ro/spectacol/damcheong-spectacol-dedicat-aniversarii-a-30-de-ani-de-relatii-diplomatice-intre-republica-coreea-si-romania/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClYu9GLWIYTpcZQH34Qzllw

×