x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" şi-a ridicat cortina la Alexandria

Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" şi-a ridicat cortina la Alexandria

de Agerpres    |    18 Aug 2014   •   23:05
Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" şi-a ridicat cortina la Alexandria

Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis", aflat la ediţia a IX-a, a început luni seara la Casa de Cultură din Alexandria. Deschiderea oficială a fost făcută de cei doi copreşedinţi ai festivalului, Andreea Borţun şi Alexandru Ion, care au subliniat că "Ideo Ideis" este înainte de toate o mare familie.

"Principala noutate de anul acesta este că secţiunea 'Competiţie' a devenit secţiunea 'Spectacol de teatru tânăr'. Trupele care ajung să participe la 'Ideo Ideis', care sunt selectate în urma procesului de preselecţie, nu mai intră într-o competiţie. Se vor afla într-o competiţie cu ei înşişi pentru că poziţionarea Festivalului 'Ideo Ideis' este aceea a unui proces de educaţie alternativă prin artă. Avem o serie de ateliere noi şi în rest perpetuăm ceea ce am construit pe parcursul acestor nouă ani, spectacole de teatru profesionist, Cinemateca târzie, Seara povestitorilor, o serie de evenimente pentru comunitate, printre care se află o noutate absolută şi anume Caravana TIFF care poposeşte în Alexandria anul acesta şi alexăndrenii vor avea ocazia să vadă în aer liber, gratuit, trei filme în cadrul Festivalului de Film Transilvania", a declarat Alexandru Ion.

La gala de deschidere au luat parte peste 500 de persoane. Pe lângă echipa coordonatoare, peste 100 de voluntari, tineri din Alexandria, şi-au oferit ajutorul în derularea evenimentului.

Mentorii evenimentului, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu şi Cătălin Ştefănescu vor ajunge în municipiul reşedinţă de judeţ peste trei zile.

La ediţia de anul acesta participă zece trupe din Constanţa, Câmpina, Bucureşti, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Roman, Sinaia, Vulcan şi Alexandria.

Festivalul Naţional de Teatru Tânăr 'Ideo Ideis' se va desfăşura până pe 26 august. 

×
Subiecte în articol: ideo ideis andreea bortun alexandru ion