x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Kira Hagi joacă într-un nou spectacol de teatru ce va avea premiera pe 26 noiembrie, la Teatrul Nottara

Kira Hagi joacă într-un nou spectacol de teatru ce va avea premiera pe 26 noiembrie, la Teatrul Nottara

21 Noi 2019   •   11:26
Kira Hagi joacă într-un nou spectacol de teatru ce va avea premiera  pe 26 noiembrie, la Teatrul Nottara

După premiera și reprezentațiile din 2018 și 2019, jucate cu succes de public la București și la Constanța, montarea Martha. Povestea romanțată a unei prințese, scrisă de Ileana Răducanu, revine în Capitală, într-o variantă comprimată, în regia lui Filip Ristovski. De această dată, spectacolul Martha și George este o radiografie a căsniciei celebrului cuplu din perioada interbelică, realizat sub forma unei montări contemporane, în care se regăsesc momente de coregrafie, de umor și de dramă, dar și povestea din spatele unei relații, care poate fi a oricui.

 

Martha, fiica lui Lahovary, cunoscută personalitate culturală a perioadei interbelice, este cea care a recondiționat și a dat viață Palatului Mogoșoaia și a creat în acel loc încărcat de istorie un hub cultural, unde veneau cei mai interesanți oameni ai perioadei, de la Marcel Proust și Antoine de Saint Exupery, până la regi și oamenii politici ai vremii. S-a măritat foarte tânără, la 16 ani, când s-a îndrăgostit de prințul George Valentin Bibescu. Relația lor nu a fost lipsită de scandaluri, dar și de iubire.

 

Povestea poate fi comparată cu relațiile contemporane, abordarea fiind de așa natură, încât spectatorii să se regăsească în oricare dintre situațiile prin care au trecut de-a lungul vieții lor. Deși sunt doar două personaje, piesa are de toate”, spune Filip Ristovski, dragoste și ură, dans, acțiune. E un spectacol de teatru perfect pentru orice gen ai prefera.”

 

În distribuție sunt Kira Hagi, o talentată tânără actriță, deja cu experiență de scenă și de film, și Jonathan Alexandru, muzician și actor, care provine dintr-o familie de oameni talentați care i-au permis să se dezvolte în zona artistică, devenind un tânăr cu un potențial excepțional, masterand la Conservator și o personalitate cum rar există în generația lui. El a compus și muzica pentru spectacol, precum și o melodie scrisă și interpretată de el, intitulată Just give me a chance, care s-a transformat în teaser-ul spectacolului.

 

Este o piesă de teatru potrivită pentru tineri, în primul rând pentru că află detalii inedite din viața unei personalități uimitoare, a unei feministe dinainte să se fi inventat mișcarea, a unei femei care și-a iubit țara și care a încercat prin toate resursele de care dispunea să facă orice îi stătea în putință să ajute și să ridice prin cultură nivelul celor din jurul său”, spune doamna Marinela Țepuș, directorul Teatrului Nottara. „E un spectacol din care poți să pleci cu multe învățăminte legate de viața de cuplu”, a adăugat domnia-sa.

 

Martha și George va avea premiera marți, 26 noiembrie, ora 19.30, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

 

 

Fișă tehnică spectacol de teatru Martha și George:

Cu: Kira Hagi, Jonathan Alexandru

Regia: Filip Ristovski

Dramaturgia: Ileana Răducanu

Coregrafia: Eugenia Stoian

Muzica: Jonathan Alexandru

Videoproiecții: Radu Burduj

PR: Mara Eliza Barza

 

Reprezentații 2019:

  • Premieră 26 noiembrie
  • 2 decembrie
  • 14 decembrie
×
Subiecte în articol: Kira Hagi