x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru My Fair Lady, premieră în Ardeal.

My Fair Lady, premieră în Ardeal.

de Sebastian S. Eduard    |    17 Mai 2011   •   11:10

13 elevi de scoala generala din Satu Mare, vor evolua in aceste zile in premiera nationala in montarea musicalului My Fair Lady al compozitorului american de origine austriaca Frederick Lowe, in varianta pentru copii, alaturi de trei absolventi ai Facultatii de Arta Scenica din cardul 'Academiei de Muzica 'Gh. Dima' Cluj Napoca. Proiectul este produs de catre postul de televiziune Nord – Vest TV din Satu Mare, in colaborare cu Scoala "Mircea Eliade" si Filarmo­nica de stat "Dinu Lipatti" din Satu Mare, Primaria Municipiului si Centrul Cultural Carei si Consiliul Judetean Alba Iulia, avand ca parteneri de organizare: Protopopiatele greco-catolice de Satu Mare si Carei, Biserica Franciscana 'Sf. Anton' Carei, Biserica greco-catolica Botiz, SC Daniseb, SC Mc. Daniels, Gerodar SRL, Sindicatul Liber a Invatamantului Satu Mare, Colegiul Militar Liceal 'Mihaiu Viteazu' Alba Iulia , Liceul de Muzica si Arte Plastice Alba Iulia.

Sponsorii turneului sunt: Cabinetul medical Dr. Coica din Satu Mare, S.C. Alconor – Company SRL din Carei, Pensiunea turistica 'BRIGI' Tip Top Bob, situata la iesirea din Satu Mare, de la intersectia Drum Carei si comuna Vetis, Patiseria 'AMBIENTE' din Carei si S.C. ECOMAX SRL – Carei.

Turneul va avea in data de 21 mai 2011, ora 19:00 la Filarmonica de stat 'Dinu Lipatti'- Satu Mare, pentru ca in ziua de 22 mai 2011, ora 19:00 reprezentatia sa se dea in Sala 'Sfantul Ladislau' din Carei si in 23 mai 2011, ora 19:00 la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia.

Regia muzicala si artistica este semnata de doi prestigiosi profesori universitari din cadrul Academiei de Muzica 'Gheorghe Dima' din Cluj Napoca, in persoana doamnei regizor dr. Ina Hudea si a domnului prof. univ. dr. Francisc Fuchs. Ace[tia au un palmares impresionant de montari de spectacole de opera pe scenele lirice nationale si internationale, mentionand printre altele: 'Sora Angelica' – Puccini; 'Intruchiparea dorintei' - Los Cobos (premiera mondiala ); 'Jaques sau supunerea' - Radu Bacalu dupa piesa lui Eugen Ionesco, (premiera absoluta ); 'Opera de 4 note' - E.Humperdinck ( premiera romaneasca ); 'Elixirul Dragostei' – Donizetti; 'Liliacul' – Strauss; 'Ana Lugojana' - Filaret Barbu.

Parteneri media ai evenimentului sunt Jurnalul National, Radio Reintregirea, Ardealul FM, Alba TV, Gazeta de Nord – Vest Satu Mare, Radio Transilvania Carei, careionline.ro, Mesagerul Sfantului Anton de Padova.

×
Subiecte în articol: cluj muzica premiera