x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Râsul, Plânsul, Iubirea - recital aniversar Sergiu Cioiu, pe scena Teatrului Nottara

Râsul, Plânsul, Iubirea - recital aniversar Sergiu Cioiu, pe scena Teatrului Nottara

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Mai 2019   •   14:55
Râsul, Plânsul, Iubirea - recital aniversar  Sergiu Cioiu, pe scena Teatrului Nottara

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunțe recitalul extraordinar Râsul, Plânsul, Iubirea, susținut de Sergiu Cioiu, în 24 mai, la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19:00. Spectacol aniversar, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la absolvirea Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, recitalul este poetic, tandru și ironic. Poezia și cântecul fac un excelent divertisment, cu Lyuben Gordievski, la pian şi baian Vlad Crețu, la chitară, Adrian Flautistu, la contrabas, Dan Incrosnatu, la percuţie.

În program, cântece și poeme de Alexandru Mandy, Miron Radu Paraschivescu, Adrian Păunescu, Ştefan Radof, Marin Sorescu, Lucian Vasilescu, Romulus Vulpescu, și alții.

Sergiu Cioiu, om-spectacol, cu o lungă experiență de actor-cântăret, stabilit de peste 35 de ani în Canada, revine periodic în țară, din aprilie 2016. Artistul participă la emisiuni de televiziune, precum Ieri-Azi-Maine (TVR2), prezintă recitaluri de succes pe scenele bucureştene şi al unor teatre din ţară, în care îmbină cântecul cu poezia, reușind o adevărată fuziune cu publicul spectator.

Sergiu Cioiu este un cunoscut interpret de muzică uşoară din anii '60, '70, care a lansat piese de succes precum : Cântecul vântului, Glasul tău, Pentru cine? Mersi, Becaud, Poarta sărutului, Masa tăcerii, Coloana fără sfârşit,                           Primul loc de pe pământ, Dintr-un milion sau Cine a găsit tinereţea mea....

Albumele discografice, apărute între 2016-2018, editate de Casa de discuri Eurostar, vor putea fi găsite în foaierul teatrului pentru publicul amator.

 

1. Vântule şi alte cantece, Sergiu Cioiu cântă Mandy

2. Pe cine numim… EU (dublu album cu cântece și poezii de Marin Sorescu).

3. Cine a găsit tinerețea mea… (cântece din repertoriul artistului pe muzica celor mai cunoscuti si valoroşi compozitori din patrimoniul muzicii uşoare româneşti:                Florin Bogardo, Ion Cristinoiu, Felicia Donceanu, Mihai Dumbravă, Robert Flavian, Cornel Fugaru, Emanuel Ionescu, Nicolae Kirculescu, Radu Şerban, Vasile Veselovski, H. Mălineanu, Temistocle Popa, Laurențiu Profeta, Andrei Proşteanu, Vasile V. Vasilache).

În acestă perioadă, a lansat un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa)semnat de                          Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook - o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece importante din repertoriul artistului.

 

 

Sergiu Cioiu este absolvent al I.A.T.C. I.L. Caragiale (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică – Arta Actorului, promoția 1964). În perioada 1964-1967, este angajat al Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București, unde este cotat ca un apreciat interpret de cântec poetic. În august 1965, selecționat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. În cunoscuta revistă Le Figaro, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tinereții) şi cu Marcel Mouloudji. Din anul 1966, îmbrățișează o carieră de artist independent, performând pe diferite scene din România, Europa (Franța, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) și Israel. Între 1972 și 1975, este actor al Teatrului de Operetă Ion Dacian din București. Între 1975 - 1982, este profesor de actorie pentru învățământul artistic la Școala Populară de Artă din București, la catedrele de actorie și canto. În această perioadă, înființează Teatrul de hârtie, un teatru-studiu bazat pe dramatizări din poezia românească. Spectacolele de poezie și muzică realizate de Sergiu Cioiu au fost premiate în cadrul unor festivaluri naţionale.

În anul 1982, părăsește țara împreună cu familia și se stabilește mai întâi în Franța, apoi în Canada, la Ottawa.

În Canada, susține ateliere de arta actorului, la University of Ottawa, colaborează cu Teatrul Municipal din Hull (Théâtre de l'Île), își continuă activitatea de actor, interpret de cântec și poezie.

Din 2016, revine anual în România, cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Brașov, Caracal, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iași, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea. Apare la numeroase emisiuni de radio şi televiziune. Tot din 2016, lansează prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice. De asemenea, în primăvara anului 2016, lansează un volum  de memorii, intitulat Nu știm aproape nimicPusa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa). Volumul este însoțit de un audiobook - o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

×