x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacole și multe surprize la Festivalul Internațional de Teatru Turda

Spectacole și multe surprize la Festivalul Internațional de Teatru Turda

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Iul 2019   •   15:18
Spectacole și multe surprize la Festivalul Internațional de Teatru Turda

În perioada 28 iunie – 7 iulie. Va avea loc cea de III-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Turda.

În cele 10 zile de festival, Turda va deveni un centru cultural și artistic dedicat tuturor formelor de artă,  adunând la un loc artiști din țară și străinătate, totalizând peste 100 de evenimente, care vor fi prezentate în 15 locații din Turda și împrejurimi.

Tema aleasă pentru 2019 este #freedom_of_choice/libertatea de a alege, o temă ce își propune o deschidere largă spre actul artistic, care ne oferă posibilitatea  de a ne depăși limitele și constrângerile impuse de societate și de a găsi totodată noi forme de expresie artistică.

”Libertatea de a alege este o temă generoasă care dă posibilitatea atât artiștilor cât și spectatorilor să descopere și să se descopere.Pe scenă este permis orice ! Hai la teatru, hai la festival și ai să înțelegi ce înseamnă libertatea de a fi, libertatea de a te exprima, libertatea de a exista, libertatea de a crea!” a spus  Cătălin Grigoraș, manager Teatrul Aureliu Manea Turda.

       Trupele de teatru care vor urca pe scena turdeană sunt din toate colțurile țării și reprezintă atât teatrele de stat de mare valoare națională, cât și trupe independente și artiști remarcați datorită talentului pe care îl au.

      Vor fi multe evenimente și la scenă deschisă pe pietonala orașului, concerte și multe multe surprize.

 

×