x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor pentru distribuția performance-ului work in progress „Băiatul văduvă”, în regia lui Eugen Jebeleanu

Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor pentru distribuția performance-ului work in progress „Băiatul văduvă”, în regia lui Eugen Jebeleanu

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mai 2021   •   15:26
Teatrelli anunță deschiderea înscrierilor pentru distribuția performance-ului work in progress „Băiatul văduvă”, în regia lui Eugen Jebeleanu

Unul dintre cei mai reprezentativi artiști ai momentului, atât în plan național, cât și în plan internațional, laureat UNITER, Eugen Jebeleanu, se pregătește să monteze la Teatrelli un performance work in progress după Tom à la fermede Michel Marc Bouchard, realizat în parteneriat cu Institutul Francez. Pentru spectacol se caută două actrițe și doi actori de peste 18 ani. Înscrierile pentru casting sunt deschise începând de astăzi și până pe 24 mai, iar etapa a doua de selecție se va desfășura online, cu Eugen Jebeleanu, în zilele de 26 și 27 mai.

 

creart/Teatrelli pregătește, în parteneriat cu Institutul Francez, o nouă montare ieșită din tipare. Performance-ul work in progress intitulat Băiatul văduvă” aduce în prim-plan povestea tânărului Tom, al cărui parcurs pătrunde în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale. Eugen Jebeleanu, unul dintre cei mai aclamați artiști ai momentului, semnează deopotrivă conceptul și regia spectacolului, precum și traducerea textului care stă la baza acestuia.

 

Textul lui Michel Marc Bouchard vorbește despre doliu, despre «închisori» și secrete. Autorul spune: «înainte să învețe să iubească, homosexualii învață să mintă. Suntem niște mitomani curajoși». Tom sunt eu și sunt acei tineri homosexuali care trăiesc în frică și culpabilitate. Îmi doresc cu acest proiect să aduc împreună teatrul și cinema-ul, într-o formă teatrală performativă în care cele două medii dialoghează, care să redea unghiul subiectiv al personajului central Tom, la intersecția dintre jocul realist psihologic și «distanțarea» față de narațiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime și politice ale lumii în care trăim, pentru că după această lungă izolare, cred că teatrul poate fi și o artă a vindecării.”, a declarat pentru presă Eugen Jebeleanu.

 

Pentru acest performance teatral se caută două actrițe și doi actori, cu vârsta de peste 18 ani.

 

Persoanele interesate sunt rugate să trimită – până pe data de 24 mai (inclusiv), pe adresa de email teatrelli@creart.ro - un scurt self-tape cu un monolog la alegere din repertoriul teatrului contemporan sau dintr-un film, precum și un video de prezentare în vederea participării la acest proiect.

 

Cei selectați în prima etapă urmează să fie invitați la o a doua etapă a castingului, care se va desfășura pe Zoom, cu Eugen Jebeleanu, în zilele de 26 și 27 mai – un monolog care să abordeze teme precum: familia, violența, identitatea sexuală, teroare, doliu.

 

Calendarul de repetiții și filmări pentru „Băiatul Văduvă”este prevăzut între 17-27 iunie, iar primele reprezentații se vor desfășura pe 28, 29 și 30 iunie.

×
Subiecte în articol: Eugen Jebeleanu