x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatru în TVR: Noua generație pe scena din grădina Televiziunii Române

Teatru în TVR: Noua generație pe scena din grădina Televiziunii Române

de Magdalena Popa Buluc    |    21 Sep 2020   •   18:09
Teatru în TVR: Noua generație pe scena din grădina Televiziunii Române

Luni, 21 septembrie, la ora 20.30, stagiunea Teatru în TVR aduce o premieră mult aşteptată. Pe scena din grădina TVR vin absolvenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică I.L. Caragiale. Ei vor oferi prima reprezentaţie a spectacolului Pygmalion, de G.B. Shaw.

Este un eveniment prin care Televiziunea Română susține viitorul teatrului românesc. Prezenţa UNATC pe scena din grădina TVR - pe care de 9 săptămâni încheiate marile companii teatrale au adus actori consacrați - este un gest de recunoaştere a valorii tinerilor actori care, simbolic, preiau ştafeta în numele noii generaţii.

Nu întâmplător, spectacolul ales pentru acest debut la Teatru în TVR este Pygmalion, povestea care vorbește despre puterea educaţiei şi a străduinţei în evoluţia noastră. Subiectul a făcut ca Pygmalion să devină cea mai populară piesă a lui Shaw, după ce aceasta a stat la baza muzicalului My Fair Lady – care a devenit film pentru marile şi micile ecrane, spectacol de teatru, de operă şi operetă pe scenele din lumea întreagă.

Stagiunea Teatru în TVR continuă luni, 21 septembrie, cu Pygmalion, de G.B. Shaw, un spectacol UNATC. Foto: TVR

Producția adusă de UNATC demonstrează că puterea cuvântului devine dalta unui sculptor de geniu. Profesorul Higgins, replica modernă a personajului mitic, o transformă pe micuța Galateea într-o operă de artă, devenind un adevarat artist creator-pedagog al propriei sale arte.

Din distribuţia spectacolului fac parte: Gabriel Hrițcu (Henry Higgins), Azaleea Necula (Eliza Doolittle), Aurelian Culea (Colonelul Pickering), Cătălina Corbu (Doamna Higgins), Roxana Ardelean (Doamna Pearce) și Dumitru Țui (Alfred Doolittle). Spectacol de licenţă al anului III, UNATC, Pygmalion este coordonat de Conf. univ. dr. Bogdana Darie și Drd. Romina Boldașu.

Accesul la spectacolul Pygmalion al UNATC este gratuit, în baza rezervărilor trimise la adresa: rezervari.unatc@gmail.com.


         
Pygmalion este cea mai populară piesă a lui Shaw. Foto: TVR


 

×