x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani

Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani

de Magdalena Popa Buluc    |    04 Ian 2021   •   14:37
Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani

Pentru Teatrul de Comedie anul 2021 marchează 60 de ani de activitate, pe care îi va sărbători  într-un mod cu totul inedit, adaptat condițiilor actuale. O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă, că acesta a avut curajul să își înceapă activitatea și nu de puține ori să o continue, în situații deloc ușoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înființat în Centrul Vechi al capitalei și de atunci, producțiile memorabile și evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga țară și din străinătate.

Anul acesta vă invităm la o aniversare online, pe pagina noastră de Facebook (TeatrulComedie) și Instagram (teatrul.de.comedie), marți 5 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00. Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă și bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare și pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnaliști, echipa artistică și administrativă. 

Programul se va desfășura pe durata întregii zile de 5 ianuarie și va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, un proiect care aduce în primplan texte inedite ale dramaturgiei românești prin lecturi susținute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian și va cuprinde o povestire din volumul Măscărici și mâzgălici, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba, debutul sketch show-ului Meniul zilei de Bogdan Cotleț și Dan Rădulescu, dar și difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

 

PROGRAM 5 ianuarie 2021

12.00  Cuvânt deschidere George Mihăiță 

13.00 Comedie stories 

            #BestOF Teatrul de Comedie

13.30 Amintiri din Teatru  - episodul 1

14.30 Amintiri din Teatru – episodul 2

15.00 Then&Now   remember „Celebrul 702” (1961) cu Lamia Beligan „Afară, departe, pe câmp” (2020) cu Cătălin Ștefănescu 

15.30 Amintiri din Teatru – episodul 3

16.00  Spectacol lectură

„Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba spectacol lectură; cu: Delia Nartea, Simona Stoicescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Răzvan Krem Alexe

16.30  Amintiri din Teatru – episodul 4 17.30  Remember Ziua Teatrului

#BestOF Gala Teatrului de Comedie

18.15  Amintiri din Teatru - episodul 5

19.00  Revizitări ale marilor dramaturgi  

Episodul 1 „Protecție” de George Ciprian, în lectura lui Marius Florea Vizante

Concept: Vlad Massaci și Iuliana Vîlsan

Editare video: Daniel Paul Ciobanu

În parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române

19.30  Amintiri din Teatru – episodul 6

20.00  Meniul zilei -  Sketch show

Episodul 1 cu: Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Liviu Pintileasa, Alex Conovaru, Mirela Zeța, Serban Georgevici, Ilona Brezoianu, Ana Maria

Turcu, Silviu Debu, Ruxandra Grecu

20.30  Amintiri din Teatru – episodul 7

21.00  Comedia Remix 

Difuzarea documentarului despre înființarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu și Maria Drăghici în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

 

×
Subiecte în articol: teatrul de comedie