x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, cu „Felii” și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”. Constantin Chiriac primește titlul de doctor honoris causa la Chișinău

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, cu „Felii” și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”. Constantin Chiriac primește titlul de doctor honoris causa la Chișinău

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Sep 2021   •   10:22
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, la Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, cu „Felii” și „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”. Constantin Chiriac primește titlul de doctor honoris causa la Chișinău

Două dintre cele mai apreciate spectacole ale Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu sunt prezentate zilele acestea la cea de-a șasea ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești din Chișinău, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va primi, în aceeași perioadă, titlul de doctor honoris causa al Academiei de Studii Economice Moldova.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău se desfăşoară în perioada 15-29 septembrie 2021, prilej cu care este celebrată și împlinirea unui secol de activitate a Teatrului Național „Mihai Eminescu” Chișinău.

Publicul din Basarabia se va întâlni cu Ofelia Popii în spectacolul „Felii”, de Lia Bugnar, marți, 21 septembrie. Scenografia & light design-ul spectacolului sunt semnate de Dragoş Buhagiar, coregrafia îi aparține lui Florin Fieroiu, muzica și sound design-ul lui Vlaicu Golcea, iar figuraţia este asigurată de Alexandru Malaicu.

„Felii de viață, felii de iubire, felii de criză, felii de tristețe, felii hilare, felii. Și când cameleonul Ofelia Popii se dezlănțuie între atâtea felii, spectacolul poate, pe bună dreptate, să se numească Ofelii. Nici că putea această piesa a mea să aibă un destin mai norocos”, spune regizorul Lia Bugnar.

Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Crețu și Horia Fedorca vor juca pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” Chișinău în spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee. În regia lui Andrei și Andreea Grosu, traducerea Ionuț Grama, scenografia Vladimir Turturică și manager proiect Claudia Maior, producția TNRS este programată în 22 septembrie 2021.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău este organizată de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Institutului Cultural Român, al Institutului Cultural Român Mihai Eminescu la Chișinău, al Ministerului Culturii al României și al Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

La Reuniunea de la Chișinău participă importante instituții teatrale din România și Republica Moldova, care prezintă producții teatrale recente.

 

×