x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un an teatral plin la Teatrul EXCELSIOR și debutul spectaculos al unei noi stagiuni

Un an teatral plin la Teatrul EXCELSIOR și debutul spectaculos al unei noi stagiuni

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Iul 2019   •   14:37
Un an teatral plin la Teatrul EXCELSIOR și debutul spectaculos al unei noi stagiuni

Teatrul EXCELSIOR încheie un an teatral prolific. Patru noi producții au îmbogățit repertoriul instituției în stagiunea 2018-2019: Arlecchino și pierdutele iubiri după o canava de Flaminio Scala, regia Enrico Bonavera; Năpasta de I.L. Caragiale, într-o versiune scenică esențializată, semnată Andrei și Andreea Grosu; Turandot, o adaptare a basmului teatral omonim de Carlo Gozzi, regia Sânziana Stoican și Băiatul cu șosete roz de Alexandru Gorghe, regia Andreea Ciocîrlan, spectacol realizat pe baza textului câștigător al celei de-a IV-a ediții a Concursului de dramaturge pentru adolescenți NEW DRAMA.

Pe parcursul stagiunii recent încheiate, Teatrul EXCELSIOR a continuat să fie aproape de publicul său țintă prin continuarea programelor educaționale conexe ofertei sale de spectacole, concepute pentru a stimula dialogul cu tânăra generație: Festivalul Internațional de teatru pentru adolescenți EXCELSIOR Teen-Fest (ediția a IV-a), Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA (finalizarea ediției a IV-a și lansarea ediției a V-a), RELIEF – Laborator de Teatru Tânăr (ediția a IV-a) dedicat celor mai bune trupe de teatru compuse din liceeni.

Totodată, EXCELSIOR a continuat să vină în întâmpinarea persoanelor cu deficiențe de auz sau de vedere facilitându-le accesul la spectacolul de teatru. 12 dintre producțiile din repertoriul curent au fost adaptate orizontului de receptare al acestui segment de public.

Începutul acestui an a adus Teatrului EXCELSIOR un titlu în Cartea Recordurilor, pentru Cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul Vlaicu Vodă, regia Horia Suru, o producție teatrală fără precedent în spațiul cultural autohton care a fost prezentată publicului în perioada 8-10 iunie și 22-26 august 2018, în Piața Constituției din București, cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri.

Stagiunea s-a încheiat cu participarea la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” din Constanța, unde actorii au jucat, în fața unui public extrem de entuziast, două dintre cele mai apreciate spectacole din repertoriul instituției – Fluturii sunt liberi, regia Erwin Șimșensohn și Arlecchino și pierdutele iubiri, regia Enrico Bonavera. Finalul anului teatral 2018-2019 a adus o veste îmbucurătoare echipei Teatrului EXCELSIOR: spectacolul Arlecchino și pierdutele iubiri a fost inclus în selecția oficială a celei de-a 29-a ediții a Festivalului Național de Teatru (FNT), ce va avea loc în perioada 18-27 octombrie 2019.

Stagiunea 2019-2020 va debuta efervescent, la mijlocul lunii septembrie, cu premiera unei mult așteptate comedii muzicale care va aduce pe scena Teatrului EXCELSIOR una dintre cele mai excentrice și mai inacceptabil de comice familii din cultura pop.

 

Teatrul EXCELSIOR le mulțumește tuturor spectatorilor săi pentru entuziasmul cu care au primit spectacolele și evenimentele speciale din stagiunea precedentă și își așteaptă publicul începând din 13 septembrie 2019 pentru un nou an plin de povești pentru tinerii de toate vârstele.

×