x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Un performance special, Central Park, la Teatrul Național din Timişoara

Un performance special, Central Park, la Teatrul Național din Timişoara

de Magdalena Popa Buluc    |    24 Oct 2019   •   15:21
Un performance special, Central Park, la Teatrul Național din Timişoara

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 18, la Sala 2, Teatrul Național din Timișoara prezintă Central Park, un performance absolut special, cu profunde implicații – culturale, civice și sociale și, mai cu seamă, umane.

 

În contextul unei grave crize de comunicare la toate nivelurile existenței contemporane, Teatrul Național din Timișoara a conceput proiectul Central Park, un proiect care a adus împreună, pentru o săptămână, persoane cu deficiențe de auz și actori ai Teatrului Național, într-un performance de dans.

 

În întâlnirea de sâmbătă, vor evolua împreună, ca un exercițiu de comunicare prin dans, toți cei care au luat parte la acest workshop, cu participarea extraordinară a coregrafului și artistului Pál Frenak și a dansatorului maghiar Gábor Halász. Astfel, sunetul și gestul, privirea și ritmul devin tot atâtea căi de comunicare, tot atâtea modalități de înțelegere între oameni diferiți care, împreună, descoperă ceea ce îi unește.

Intrarea în sala de spectacol se face  pe bază de înscriere, locurile fiind gratuite. Spectatorii pot obține locurile la spectacol de la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, zilnic, între orele 11-19) sau prin rezervare la e-mail tntm.office@tntimisoara.com.

Proiect cultural conceput și realizat de Teatrul Național din Timișoara. Proiect în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

 

Fotografii: Adrian Pîclișlan / TNTm

×