x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru UTE FEST la vremea bilanțului

UTE FEST la vremea bilanțului

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Dec 2019   •   20:48
UTE FEST la vremea bilanțului

Douăsprezece zile de teatru, șaisprezece trupe, douăzeci și șase de reprezentații și nouăsprezece întâlniri cu publicul sunt numerele cheie ale celei de-a 18-a ediții UTE Fest – Festivalul Uniunii Teatrelor din Europa.

Festivalul, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, s-a desfășurat în perioada 19-30 noiembrie, iar publicul clujean a avut ocazia de a vedea spectacole din Germania, Luxemburg, Republica Cehă, Italia, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Portugalia, Rusia și România.

La reprezentațiile din cadrul Festivalului au participat un număr de 7 100 spectatori, majoritatea spectacolelor fiind jucate cu casa închisă. Cei mai mulți spectatori au fost prezenți la spectacolele Dictatorul (Teatrul Vígszínház din Budapesta), Zadarnicele chinuri ale dragostei de William Shakespeare (Teatrul Bulandra) și Furtuna de William Shakespeare (Teatrul Național din Cluj).

Gábor Tompa, directorul Festivalului și președintele Uniunii Teatrelor din Europa (UTE), a declarat în ultima zi de festival că este o mare bucurie faptul că după 11 ani de pauză acest festival a putut fi organizat. Gábor Tompa a mulțumit pentru prezență tuturor teatrelor, iar pentru profesionalism și implicare a mulțumit echipei de organizarea a Teatrului, traducătorilor, voluntarilor și nu în ultimul rând echipei tehnice. Președintele UTE și-a exprimat speranța că festivalul relansat la Cluj-Napoca va continua să fie organizat și anii următori de celelalte teatre membre UTE.

 

×