x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ziua Dramaturgiei Românești – Un succes!

Ziua Dramaturgiei Românești – Un succes!

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Noi 2019   •   13:18
Ziua Dramaturgiei Românești – Un succes!

În data de 13 noiembrie, Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române, Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Universitatea Hyperion și Filiala București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România au celebrat Ziua Dramaturgiei Românești prin spectacole de teatru, dezbateri, expoziții, spectacole stradale. Proiectul a fost susținut financiar de Ministerul Culturii și a reunit numeroase personalități ale culturii românești.

În sala „Iosif Naghiu” a Teatrului Dramaturgilor Români a avut loc spectacolul Iona de Marin Sorescu, coordonare scenică Victor Ioan Frunză. Lari Giorgescu, Adrian Nour și Lucian Maxim au cules ropote de aplauze din partea iubitorilor de teatru. De un real succes s-a bucurat și spectacolul Oare ne-ai iubit, Domnule Caragiale?, susținut de actorii Rodica Mandache, Marius Bodochi, Cristina Elena Moldovan, la sediul Muzeului Național al Literaturii Române. Publicul prezent la această serie de evenimente a fost întâmpinat de studenții Universității Hyperion cu spectacole stradale, inspirate din opera caragialiană.

Lumea lui Caragiale a făcut obiectul expoziției  Lumea lui Caragiale văzută de Jiquidi – în sala „Alexandru Oprea” a MNLR. Tot la Muzeul Național al Literaturii Române a avut loc dezbaterea Dramaturgia românească azi. Comedia. Conferința a fost precedată de lansarea întregului poștal Ziua Dramaturgiei Românești. Actul I. – Romfilatelia.

Ziua Dramaturgiei Românești, sărbătorită începând cu anul 2019, reprezintă un bun prilej de a promova creația dramaturgică românească.

 

 

×
Subiecte în articol: Ziua Dramaturgiei Românești