x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale 12 Iohanniși, tot ce-ți poți dori de la stat

12 Iohanniși, tot ce-ți poți dori de la stat

de Adrian Cercelescu    |    25 Iun 2021   •   06:58
12 Iohanniși, tot ce-ți poți dori de la stat

S-a aflat cel mai mare salariu la stat. La statul ăsta care nu a zis „da” când UE i-a propus să facă salariul minim 500 de euro. La statul ăsta care nu a zis „nu” când Gabriel Oprea a triplat salariile primilor 48 de demnitari. Deci statul ăsta dă un salariu de 37.000 de euro/lună. O fi bine? O fi rău? În fond, suma este umflată de șeful banilor din a doua bancă a statului.

 

Cert este că 90% din populație ar trebui să facă credit pe 5 ani, ca să vadă cum arată această cantitate de bani, iar 80% ar fi dați pe mâna cămătarilor, ca neeligibili. 

 

Un calcul ne-ar putea ajuta să cântărim mai bine. În ultima sa declarație de avere, președintele a raportat că a încasat de la Cotroceni 35.000 de euro. Pe an! Deci statul își plătește un șef de bancă de 12 ori mai bine decât pe șeful statului. 

 

Dar există un calcul și mai apropiat de președinte. E vorba de omul care îl apără și păzește pe președinte: șeful SPP-ului ia un salariu aproape dublu față de cel al obiectivului său. Și mai ziceau că au grilă unică și măsoară salariile bugetarilor pe scara Iohannis.

 

Uite de-asta a luat-o președintele nostru pe cont propriu. Mai scrie, mai chirie.

 

×