x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale A făcut Hunter Biden afaceri cu „baronii roșii”?

A făcut Hunter Biden afaceri cu „baronii roșii”?

de Serban Cionoff    |    23 Oct 2020   •   15:38
A făcut Hunter Biden afaceri cu „baronii roșii”?

 Am așteptat și eu, ca tot românul, să văd dacă din dezbaterea finală Donald Trump- Joe Biden vom afla dacă Hunter Biden, fiul candidatului democrat a făcut sau nu afaceri necurate cu personaje și cercuri de interese din România.Și, mai ales, cine sunt aceste personaje și cercuri ? Așteptare întemeiată pe numeroasele semnale venite  de peste ocean în care se vorbea, cu subiect și predicat, despre faptul că aceste necurate relații au fost întreținute de Hunter Biden în perioada în care tatăl său, care avea funcția de vicepreședinte al SUA, era și emisar special în România, Ucraina și în China. Mai grav, în topul rușinii, adică la rubrica numită corupție, România figurează pe primul loc!

 Numai că,surpriză!, de unde ne-am fi așteptat ca după această confruntare să erupă un scandal de genul România Gate, subiectul nu a mai fost menționat nici măcar în treacăt. De aici noi ce ar trebui să înțelegem?Că discuția pe această temă a fost închisă sau că este posibil ca, din oră în oră, să existe surpriza unor dezvăluiri incendiare, cu nume de personaje și de instituții din scumpa noastră patrie, dovedite a fi fost vârâte până peste cap în treburile astea cu junele Hunter Biden?

 Foarte  adevărat, cei care, aseară, au urmărit substanțiala emisiune moderată de Mihai Gâdea și difuzată pe canalul Antena 3 au avut ocazia să primească informații edificatoare și repere solide de abordare a subiectului. Desigur, verdictul corect va fi dat tot în Statele Unite, dar asta nu înseamnă că nu putem și noi să avansăm câteva supoziții plauzibile. Cu atât mai mult cu cât, cu un an în urmă,adică prin octombrie 2019, Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump, lansa incendiare acuzații împotriva lui Hunter Biden, despre care spunea și că ar fi fost consilierul unui ultra-controversat om de afaceri român, în prezent trăitor pe alte meleaguri. Din motive pe care, desigur, el și prietenii lui le știu foarte bine. Existând, de asemenea, și unele indicii că, de la respectivul personaj această relație (să îi spunem,deocamdată, doar incorectă), urca mult mai sus, surprinzător de sus! ….

 Numai că, tot în acest interval de timp, Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite la București, a avut și are printre subiectele predilecte ale discursului său public înfierarea ,,baronilor-tâlhari roșii’’. Pe care nu pierde nici-o ocazie ca să îi acuze că ,,au manipulat legea și a–și umple buzunarele’’. Argument forte pentru ca excelența sa să îi prezinte președintelui Klaus Iohannis omagii pentru ,,eforturile de a curăța România de ultimii baroni roșii și moștenirea lor coruptă’’.

 Firesc,așadar, să ne punem și noi întrebarea:oare, cei cu care a întreținut relații oneroase, adică relații viciate și și vicioase, adică relații corupte, Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte și, acum, candidat al Partidului Democrat la președinția Statelor Unite, Joe Biden, sunt sau nu sunt , și de data asta, tot ei, ,,baronii-tâlhari roșii’’?    

                                                 

 

   

     

×