x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Adrian Ursu, despre Dan Barna: Va dispărea din viața politică, Alianța USR-PLUS va deveni minus

Adrian Ursu, despre Dan Barna: Va dispărea din viața politică, Alianța USR-PLUS va deveni minus

de Adrian Ursu    |    11 Noi 2019   •   13:12
Adrian Ursu, despre Dan Barna: Va dispărea din viața politică, Alianța USR-PLUS va deveni minus

Dan Barna e pierdut prin el însuși și prin dezumflarea unei bule care a funcționat în mod paradoxal după principiul OTV – DD TV, partidul creat de Dan Diaconescu. Așa s-a născut și a crescut USR, așa s-a dezumflat. 

Sigur, Dan Barna a avut la rândul său o contrbuție importantă mult sub scorul la care se așteptau chiar și cei mai pesimiști analiști sau adversari ai săi, nu doar prin povestea dosarului care sigur, a fost bine plasat și bine țintită, dar și prin prestația sa foarte necombativă în această campanie electorală. USR crescuse, își adunase ceva adepți, în momentul în care confiscase discursul agresiv anti-PSD, anti-Liviu Dragnea și făcuse din el o măciucă cu care lovea în capul adversarilor.

Brusc, în această campanie electorală dispărând și Liviu Dragnea, dar și toată anatema uriașă pusă asupra PSD sau oricum dispărând tot ceea ce reprezenta ea, ghioaga s-a înmuiat, pare că și mâna care o folosea s-a înmuiat, așa că discursul lui Dan Barna a devenit unul plat, necolimat, a cărui adresabilitate s-a pierdut pe la gurile de la metrou, pe acolo pe unde știm că e curent destul de puternic.

În clipa de față, Dan Barna dispare din spațiul politic, șansele sale de a reprezenta ceva s-au stins, probabil că și USR va pieri sfâșiat în orgoliile și aroganțele, frustrările interne. Alianța USR-PLUS va deveni minus, probabil își vor da cu liniuța dintre cele două partide în cap și în felul acesta se mai duce o pagină oarecum bizară din istoria contemporană a României, revenindu-se, așa cum e firesc și se întâmplă peste tot pe planetă, la competiția dintre cele două blocuri politice mari, socialiști, social-democrați vs. liberali sau conservatori.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: adrian ursu