x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Amânarea care pregătește deznodământul

Amânarea care pregătește deznodământul

de Serban Cionoff    |    17 Mai 2019   •   20:31
Amânarea care pregătește deznodământul

În stilul triumfa list-găunos în care face propagandă năstrușniciilor și boroboațelor lui Klaus Iohannis, presa arondată ne anunță că (încă)președintele României a decis să amâne acțiunea din 20 mai în cadrul căreia anul acesta- din care s-au scurs aproape cinci luni-ar fi fost proclamat ,,Anul omagierii victimelor comunismului’’.Iar, pentru ca nu cumva să mai avem vreo urmă de îndoială asupra generoaselor intenții ale chiriașului din Dealul Cotrocenilor, este reprodus in extenso un comunicat de presă redactat într-o retorică siropoasă. Din care singurul lucru demn de reținut este referirea la ,,speculațiile’’ apărute în spațiul public cu privire la oportunitatea organizării respectivei manifestări în prima zi a săptămânii în finalul căreia vor fi aleși reprezentanții României în viitorul Parlament European. Prilej cu care Klaus Iohannis s-a gândit că nu ar strica să pună și de un referendum național cu două întrebări pe care, el însuși, le-a încurcat strașnic mai zilele trecute.

Așadar, ,,speculații’’! Așa numește (încă) președintele Klaus Iohannis refuzul domnului Leontin Horațiu Iuhas, fiul Doinei Cornea, de a lua parte la simulacrul omagial din 20 mai. Refuz exprimat într-o scrisoare deschisă, redactată în termeni de o impresionantă verticalitate morală și civică, care a avut și are un profund ecou în conștiința publică. După cum tot ,,speculații’’ sunt considerate și argumentele incontestabile în numele cărora Federația Liga de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 a refuzat să ia parte la o manifestare, zice-se omagială, programată ,fără nici-o noimă, cu șase luni și mai bine înainte de zilele în  care  se vor împlini 30 de ani de la uriașa ridicare națională din Decembrie 1989. Acestea fiind două luări de atitudine exemplare, memorabile, cărora, după câte cunoaștem, li se adaugă și alte categorice respingeri ale însăilării propagandistice cu damf electoral urzită în laboratoare specializate.

 Este, desigur, de remarcat faptul că, mai bine mai târziu decât niciodată, Klaus Iohannis a înțeles că planul său este sortit eșecului și blamului colectiv. Motiv pentru care a decis amânarea, cam sine die, a manifestării omagiale, așa după cum i-au cerut toți cei care i-au atras atenția că Revoluția din Decembrie 1989 este ,,un bun istoric al întregului popor’’. Bun istoric pe care nimeni să nu îndrăznească să îl confiște și să îl folosească în slujba intereselor personale sau de grup. Cu atât mai mult cel care deține, în prezent, calitatea de Președinte al României!

  Nu ar fi fost,atunci, corect,  din partea (încă)președintelui Klaus Iohannis, să recunoască, deschis și cinstit, că a primit mesaje din partea unor proeminente personalități și organizații ale revoluționarilor? Mesaje pe care le-a studiat cu atenție și cu bună credință, pentru ca, în final, să ia această decizie înțeleaptă și judicioasă. Firește că era!Numai că, și de data aceasta, supra orgoliosul Klaus Iohannis a vrut să își tragă, tot el, spuza pe turtă, pozând în cel care, măre Doamne!, a decis amânarea evenimentului omagial, numai și numai ,,pentru a elimina orice suspiciune’’...

 Și uite așa, pas cu pas, Klaus Iohannis mai ratează o ocazie de a se comporta ca un om politic înțelept și lucid, adevărat factor de echilibru și de consens național! Lăsându-se, pentru a câta oară?, mânat de o vanitate exacerbată și de un orgoliu sută la sută pierzător. De aceea, judecând după maniera în care a fost comunicată națiunii decizia amânării ceremoniilor comemorative consacrate împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, nu cred că greșesc atunci când spun, că toate acestea nu fac decât să pregătească singurul deznodământ meritat al celor cinci ani de lamentabil mandat prezidențial ai lui Klaus Iohannis. Prin aceasta, speranța, atât de sugestiv exprimată în mesajul domnului Leontin Horațiu Iuhas- și anume că (încă)președintele Klaus Iohannis va lăsa pe succesorul său democratic să organizeze  aniversarea Revoluției atunci când este firesc, în luna decembrie-având din ce în ce mai multe șase să devină realitate.  

×