x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Andrei, fă-te că lucrezi!

Andrei, fă-te că lucrezi!

de Serban Cionoff    |    26 Ian 2019   •   16:16
Andrei, fă-te că lucrezi!

De curând, Andrei Caramitru, fiul cel mare al maestrului Ion Caramitru,a intrat în USR. Până aici, nimic surprinzător dacă ne gândim că este vorba despre un intelectual format în perioada inaugurată de evenimentele din Decembrie 1989-evenimente în care tatăl său a avut un anumit rol ,așa după cum a mai avut și alte partituri în diverse alte scenarii politice înainte și după aceea- și care consideră că a venit momentul să se implice în redresarea societății românești. Din câte am reușit să aflăm,deocamdată, dată fiind pregătirea sa și, mai ales, substanțiala experiență pe care a acumulat-o în domeniu, Andrei Caramitru se va ocupa direct de clarificarea și detalierea programului de dezvoltare economică al formațiunii conduse de Dan Barna. Partid pe care,Andrei Caramitru însuși, îl consideră a avea”o echipă puternică” în care sunt „oameni curajoși, competenți și bine intenționați”, adică „100%democrați”.

 Declarații foarte frumoase și dătătoare de speranțe, dar care au neșansa că vin după aproape trei decenii în care, nu de bunele intenții cu care au apărut pe scena politică atâtea și atâtea formațiunii și numeroși lideri am dus lipsă, ci de rezultate efective,  benefice, pentru țară și pentru oamenii ei, cu care să se fi soldat asemenea programe. Cu toate acestea, înclin să cred că putem să mai avem puțintică răbdare și să așteptăm, cu optimism moderat, proiectele pe care numeroasele competențe reunite în echipa de lucru a lui Andrei Caramitru ni le va pune pe masă.

 Numai că, să vezi și să nu crezi! Până să avem spre lectură o primă variantă măcar a unui asemenea proiect de relansare economică, ideologul și strategul Andrei Caramitru aruncă pe piața social media un mesaj cu declarată tentă juridică și cu o categorică finalitate politică. Mai precis, într-o postare pe pagina proprie de Facebook, domnia avertizează actuala coaliție guvernamentală că, după ce USR va ieși biruitor la viitoarele alegeri , îi va băga pe toți adversarii politici la zdup. „Veți fi toți la Rahova și la Jilava” tună și fulgeră subitul justițiar.

 Pentru ca, într-un dialog cu o co-militantă, purtat, tot pe pagina de Facebook, să spună pe șleau ceea ce simte și gândește:”Trebuie să câștigăm alegerile- sau dacă le măsluiesc și le fură masiv(PSD desigur! n.n.)  să le dăm foc”.  

 Ciudat fel de a își manifesta descendența latină mai are junele domn Andrei Caramitru! Domnia sa visându-se un demn urmaș al lui Nero, care vrea să dea foc unei anumite părți a comunității românești, pentru ca astfel, cealaltă parte a ei, din care fac parte USRiștii și băieții lor, să poată trăi extazul epurării democratice a României! În același timp, pentru că nu uită că este fiul unui mare slujitor al Thaliei, Andrei Caramitru plonjează în plin teatru al absurdului. Adică îi amenință,pe cei din PSD, cu pușcăria și cu focul, după ce, tot el, îi prevenea… să nu se joace cu focul! Motivul sau, mai corect spus, pretextul, fiind acea potențială OUG „cu efecte juridice retroactive” pe care PSD ar vrea să o dea și în temeiul căreia vor „să scape de  condamnări deja date”. Suspiciune( mai mult sau mai puțin rezonabilă)  pe care ultra-democratul Andrei Caramitru o contestă în mod vehement și categoric întrucât „este” clar neconstituțională”. „Neconstituționalitate” pe care subitul apărător al Legii fundamentale a țării o înlocuiește exact printr-o altă neconstituționalitate. O viitoarea ordonanță de urgență pe care o va da USR-ul după ce va veni la putere, prin care îi va trimite la Rahova și la Jilava pe PSD-iști!  Treaba asta urmând să se petreacă fix din prima zi de guvernare a partidului al cărui ideolog și strateg este ultra-democratul domn Andrei Caramitru. Asta da, 100% democrație a la USR et comp!

A intrat în legendă secvența în care, în zilele de foc și de sânge ale lui Decembrie *89, Ion Caramitru îi spunea unui alt personaj proeminent al evenimentelor:”Mircea, fă-te că lucrezi!” Și uite că acum, în anul în care se împlinesc trei decenii de la Revoluție, fiul său ,Andrei Caramitru,  aude  un tainic glas care îi  ordonă:”Andrei, fă-te că lucrezi!”

Iar Andrei s-a făcut. Și uite ce a ieșit…

×