x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Clotilde Armand - Primar, cu sau fără voturi renumărate?

Clotilde Armand - Primar, cu sau fără voturi renumărate?

de Serban Cionoff    |    10 Feb 2021   •   21:38
Clotilde Armand - Primar, cu sau fără voturi renumărate?

Au trecut mai bine de 24 de ore de când a fost difuzată știrea că procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția specială pentru investigarea magistraților(SIIJ) a dispus, printr-o ordonanță de delegare, ca polițiștii din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 și una dintre întrebările care revine cu o semnificativă frecvență pe mai multe canale ale mediei alternative este următoarea: de ce abia acum?

 Întrebare pe care o regăsim reformulată în acești termeni mult mai apripiați de realitatea faptelor:de ce TOCMAI acum? Întrebare pe care o ignoră anumiți comentatori și răspândaci specializație care se fac a fi de părere că demersul procurorului Sorin Iașinovschi nu este decât o  acțiune menită să distragă atenția opiniei publice de la amenințările pandemiei. Părere profund eronată pe care oameni cu simțul măsurii o contrazic inclusiv invocând înțeleapta zicere de comoara folclorului nostru care ne învață că mai bine mai târziu decât niciodată! 

 Judecând, însă, lucrurile cu calm și cu o anumită detașare de impactul emoțional al știrii, ajungem să vedem că mai există și alte întrebări care decurg de aici. Prima întrebare fiind aceea dacă buletinele de vot aflate în sacii în care, și așa, mâini măiestre au umblat și le-au asezonat,au rămas ca, număr și ca rezultat, aceleași cu cele de la alegerile locale din anul trecut sau au suferit niște foarte anumite modificări? Ca număr și ca scor electoral final, vreau să zic. De răspunsul la această întrebare depinzând, în ultimă instanță, dacă mai rămâne valabilă ideea renumărării tuturor voturilor, așa cum scrie negru pe alb în ordonanța emisă de către procurorul Sorin Iașinovschi.

 După care, în ordinea firească a discuției, revenim la varianta reformulată pe care v-am supus-o,anterior,atenției. Adică la întrebarea de ce, TOCMAI, acum un procuror din cadrul SIIJ dispune renumărarea voturilor? Întrebare la care propagandiștii arcului guWERNamental au și dat răspunsul de care tot ei aveau nevoie:pentru că SIIJ nu a făcut decât să dea curs unei sesizări formulată de PSD. Respectivii agit-propagandiști uitând că există o altă ipotează care circulă intens în discuție și anume că, ordonanța pe care a dat-o procurorul Sorin Iașinovschi le poate fi de mare folos tocmai celor care au propulsat-o și au impus-o pe Clotilde Armand ca primar al celui mai mănos sector al Capitalie scumpei noastre patrii. Persoane și grupuri de interese care, văzând cascada de abuzuri și de ilegalități pe care aceasta le comite în calitate de primar al Sectorului 1, au din ce în ce mai multe motive ca să îi arăte pisica doamnei cu pricina. Dacă nu chiar, în cazul în care oamenii legii vor confirma fraudarea rezultatelor la alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1,aceștia să se debaraseze în regim de maximă urgență de fosta lor protejată. 

 Cât privește ideea că demersul SIIJ nu este decât un formal răspuns dat sesizării PSD am suficiente motive să cred că această susținere nu are absolut nici-o legătură cu realitatea. Bine știut fiind că,  imediat după comunicarea oficială a rezultatelor scrutinului, atât PSD cât și Dan Tudorache, contracandidatul Clotildei Armand,le-au contestat, pe cale legală dar nu au avut câștig de cauză. Nu au avut, până acum, câștig de cauză pe cale legală, este mai corect să spun. Că, din fericire, nu tot sistemul de justiție din România anului 2021 funcționează la comanda unică a unor centre de putere și de presiune ne-o dovedește, în termeni clari și răspicați, procurorul Sorin Iașinovschi. Și m-aș bucura ca el să fie un exemplu de obiectivitate și de bună credință pentru toți cei care vor analiza dosarului tuturor sacilor cu voturi de la Sectorul 1.

 În concluzie, nu există decât două concluzii finale la care pot să ajungă specialiștii desemnați de către conducerea Poliției Municipiului București să renumere toate voturile exprimate la alegerea primarului Sectorului 1:  a) scorul electoral care a dat-o câștigătoare pe Clotilde Armand este incorect și, ca atare, trebuie invalidat sau 2) scorul electoral este corect și doamna Clotilde rămâne pe post. Tertium non datur, vorba bunei științe a logicii!  Cu mențiunea că, în situația în care prima variantă rămâne valabilă,  mai mult ca sigur vor urma contestări în justiție și felurite tertipuri pentru a nu fi pusă în aplcare, așa că trebuie să ne înamăm cu răbdare și tutun...

 Cu toate acestea mă încumet să afirm că, încă de pe acum, există și un foarte sigur câștigător al  ordonanței pe care a emis-o procurorul Sorin Iașinovschi. Acesta  se numește: SIIJ! Și asta pentru că, prin ea însăși, bulversarea declanșată de ordonața privind renumărarea voturilor la alegerile locale din Sectorul 1 ne dă cel mai convingător răspuns la întrebarea: cine și de ce dorește desființarea, în regim de maximă urgență, a SIIJ? 

                                              

      
 

     

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand