x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cui dă Nicușor Dan pliculețul?

Cui dă Nicușor Dan pliculețul?

de Dan Constantin    |    25 Feb 2021   •   07:30
Cui dă Nicușor Dan pliculețul?

 

Primarul general al Capitalei are un talent special de demolator. Problema este că noul ales în fruntea urbei dărâmă orbește, dar nu pune în loc nimic. El a exersat jocul puterii ani de zile de pe margine. A pozat în ochii bucureștenilor ca un apărător al marilor valori ale orașului, protejând prin instanțe și acțiuni civice clădiri de patrimoniu. Asaltul buldozerelor a fost oprit în câteva cazuri, dar inconsistența conflictului cu dezvoltatorii imobiliari i-a adus și porecla „Nicușor –plicușor”. Adică, procesele erau pornite de formă de „salvatorul Bucureștiului” care, pierzând în instanțe, dădea rechinilor imobiliari un certificat întărit de continuare a lucrărilor, acum „betonate” nu doar de autorizații de construcții, ci și de hotărâri judecătorești. Talentatul matematician a aplicat cu meticulozitate operațiunea aritmetică a adunării, preluând din fizică și parafrazata Lege a lui Ohm, devenită Legea lui Om (Ești om cu mine, sunt om cu tine). Cocoțat în funcția de primar general în urma unei grandioase manipulări a electoratului momit cu promisiunea apei calde și a unui salariu uriaș pentru bucureșteni, operațiunea „plicușor” continuă pe un palier superior. 

Deciziile de desființare a companiilor primăriei ar aduce, formal, mari avantaje bugetului municipalității. Când au fost înființate de Gabriela Firea aceste companii municipale, s-a închis de fapt robinetul de bani prin care o caracatiță de firme spolia cu sume exorbitante bugetul local. Acum, șmecherii bat din palme așteptând să revină la cașcaval. Zilele trecute, același primar impune o anulare a PUZ-urilor, ceea ce dă peste cap construcțiile din Capitală. Sub pretextul unor nereguli istorice, sunt înghețate investițiile la lucrările de infrastructură, dar și în noi construcții de locuințe. Pe piața imobiliară se simțea efectul pandemiei și al crizei economice accentuate printr-o stagnare a vânzărilor și, automat, o scădere a prețurilor la apartamente. Ce face Nicușor Dan prin oprirea lucrărilor noi? „Îngheață” oferta de case la nivelul actual și creează artificial o presiune pe cumpărătorii care sunt obligați să achiziționeze acum, pentru că mai târziu nu vor mai fi case disponibile. Simplu ca „bună ziua!”.

Înțelegem clar cum și cui dă primarul Nicușor plicușorul înapoi, păstrându-și porecla și obiceiul nărăvit de „salvator ”. Adunarea devine înmulțire!

×