x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Democrația nu poate fi pusă în paranteză! Dar viața noastră poate fi pusă în pericol?

Democrația nu poate fi pusă în paranteză! Dar viața noastră poate fi pusă în pericol?

de Serban Cionoff    |    05 Noi 2020   •   22:25
Democrația nu poate fi pusă în paranteză! Dar viața noastră poate fi pusă în pericol?

„Democrația nu poate fi pusă în paranteză!’’ Așa a clamat azi pseudo-președintele Klaus Iohannis. Nu este pentru prima oară când chiriașul din Dealul Cotrocenilor lansează asemenea verdicte bombastice și poate că nici nu m-aș fi simțit dator să îi răspund dacă ar fi făcut-o în cadrul restrâns al guWERNului său. Dar pseudo-președintele, creditat de cele mai recente sondaje de opinie cu 27 % cotă  de încredere publică, a spus-o, în direct și la o oră de vârf, în fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor și, în acest fel, în fața nației.

 De aceea, sunt convins că este foarte mare nevoie să discutăm ,deschis și fără teamă, despre doza imensă de cinism și de demagogie pe care nici măcar nu mai catadicsește să și-o ascundă sau măcar să o atenueze acest pseudo-președinte pe care îl putem numi ca unul dintre cele mai nefericite accidente ale democrației post-decembriste. Deci,democrația nu poate fi pusă între paranteză?! Dar, pentru Dumnezeu, democrație înseamnă numai și numai exercitarea dreptului de a alege și de a fi ales?De fapt dreptul(dacă nu chiar datoria?!) de a-i alege în primul rând pe acei politicianiști care, odată ajunși în Parlament, îi vor da pseudo-președintelui încă un guWERN al său. Nu, cetățene Klaus Iohannis, democrație însemnă, în primul rând, garantarea și asigurarea tuturor condițiilor pentru ca noi, toți cetățenii acestei țări, indiferent de vârstă,de sex, de naționalitate și de credință politică sau religioasă, să beneficiem de dreptul suprem al omului: dreptul la viață!

 Și atunci cum mai poate cineva, ba încă acest personaj care, prin votul unei anumite majorități a cetățenilor României, a fost investit să fie garantul suprem al respectării Constituției, să ne spună cu atâta nonșalanță că „noi (guWERNanții n.n.) ne-am mișcat bine’’, dacă , chiar în ședința de azi, strânsura cu pretenții de Executiv a decis instituirea unor severe restricții dată fiind rata mereu crescândă a îmbolnăvirilor cu Covid-19 și a deceselor cauzate de pandemie? Măsuri imperios necesare în condițiile în care  prognozele specialiștilor pentru perioada imediat următoare sunt tot mai sumbre. Așadar, pentru Klaus Iohannis, președinte al guWERNului lui și al politicaștrii săi anexă,  democrația nu poate fi pusă în paranteză! Dar viața noastră poate să fie pusă nu doar în paranteză, ci pur și simplu într-un uriaș pericol ?!...

 În egală măsură suntem îndreptățiți să îi mai punem pseudo-președintelui Klaus Iohannis încă o întrebare și anume:cu ce argumente aveți pentru a ne garanta că, dacă vom ieși din case la ziua votului nu vom fi în pericol să contactăm Coronavirusul și de unde le aveți? Altfel spus, ce garanții ne oferiți nouă, cetățenilor României, că refuzul dumitale  încrâncenat de a amâna alegerile parlamentare pentru când efectele pandemiei se vor restrânge,  nu ne va costa sănătatea sau chiar viața?

 Iar dacă nu are aceste argumente- și cu siguranță că nu le are!- atunci  este cazul să spunem că pseudo-președintele trebuie să răspundă în fața țării pentru încălcarea dreptului suprem al omului, dreptul la viață! Realitate de care cred că este dator să țină seama fiecare dintre noi, cetățenii cu drept de vot ai României, atunci când,de voie de nevoie, vom merge la vot pe 6 decembrie. Iar dacă nu vom ține seama de asta, după aceea, să nici nu ne mai mirăm de ce vom avea parte!

                                                         

×